WinCC Sorunu

bazo

Üye
Katılım
28 Ara 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Yazılıncıdan kaynaklanan sorunum var..

Yazılımcı ile firması arasında sorun nedeniyle skadadan kontrol yapamıyoruz.

Daha önce çalışır vaziyette bilgisayarları kapattık. bir ay sonra açtığımızda skada ekranından bazı makinalar hariç geri kalanı çalıştıramıyoruz. (Çalışmayan 150 civarı motor) bazı tesbitleri yazayım.

- Sahadan gelen inputların bazılarını alıyoruz büyük çoğunluğu alamıyoruz.
- Büyük bir kısmını start butonuna basmamıza rağmen çalışmıyor. PLC çıkış vermiyor.
-Yetki girişleri yapılıyor. Sıkıntı yok.


Yazılımcı nereyi nerden kitlemiştir yada silmiştir bilemiyorum. Klasörleri gezerken sql dosyaları buldum olmaması gereken yerde. bundan kaynaklanırmı bilmiyorum. Öneriniz varmı?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tek PLC var sanırım.

Çalışmayan start butonlarının hangi taga bağlı olduğunu bulun. Butona bastığınızda PLC'deki o tagın değişip değişmediğini görün. Tag değişmiyorsa sorunu winCC tarafında araştırın. Değişiyorsa neden çıkış vermediğini PLC programına online bakarak saptamaya çalışın.
 
Son düzenleme:
arkadaşım mrb.hidroelektrik santralimizade mıtsubıshı melsec marka plc miz,geçenlerde senin sorununa benzer bi sorun çıkardı.plc sadece güç girişini gösteriyordu ve hiçbir input veya output göstermiyordu ve (prog.error ve run hatası veriyordu)çok uğraştık ama çok basitmiş.plc nin kumanda panosundaki lcd ekrandan parametrelerine girdiğimizde(ekranın sol ve sağ üst köşelerine aynı anda basınca giriyor)oradan TEST MODE ye girip oradan da DEBUG a basınca bir sorun kalmadı.belki yardımcı olur bu bilgiler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,465
Mesajlar
917,778
Kullanıcılar
450,405
Son üye
kesik038

Yeni konular

Geri
Üst