Wincc Flexible ve S7-200 ile Reçeteli Otomatik Çalışma

sansal54

Üye
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
118
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

Wincc Flexible 'da reçeteli otomatik çalışma yapmam gereken bir proje var. Reçeteyi bilmeyen arkadaşlar için ne yapmak istediğimi biraz açıklayım. 10 tane reçete (recipe) hazırlayacağım. Her bir reçetede de 10 tane adım (data record) olacak. Her adımda aynı kontrol bileşenleri (elements) için farklı değerler ayarlanabiliyor. Otomatik çalışmada adımları ayarlanmış reçeteyi secip "başlat" butonuna bastığımda adımlar sırayla çalışacak. Bu işin touch panel kısmını çözdüm gibi. Ama S7 200 plc ye seçili reçete için istenilen adımın değerlerini nasıl alacağımı bilemiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
İşin çoğunu çözdüm arkadaşlar. Şu an sadece şu bilgiye ihtiyacım var. Operatör panelinden S7 200 e aktarılan data record lar plc de hangi alanlara kaydediliyor?
 
WinCC flexible da reçete oluşturduysanız sağ alt tarafta Download simgesi vardır,sizin reçete bilgilerini hangi Tag'a hangi alana verdiyseniz Download butonuna bastığınızda değerler o alana gider

İyi çalışmalar.....
 
arkadaslar mrb wicc frexible 2005 de Scada olusturmak için ve bunu s7 ler ile baglantı kurmak ıcın elinde link yada dokuman olan varsa lutfen...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst