Wincc Flexible alarm gösterimi

zozo79

Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
44
Wincc Flexible alarm gösterimi nasıl yapmalıyım.
İki türlü seçim var. Nasıl kullanmalıyım.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
alarmların bırı kontak cıkıs tarzı dıgerı analog tarzı bır kontak kapandıgında alarm vermesı ıcın dıscrete eger sevıye veya basınc degerı ıstenılen sevıyeyı astıgında alarm cıkısı ıcın analog alarmı kullanıcaksın
 
WinCC flexible'da 2 çeşit alarm vardır.
Bunlar Analog alarm ve Discrete Alarm (Bu isimler sol taraftaki Project menüsünde yazıyor zaten).
Analog Alarm'a Word cinsinden bir adres belirtiyosunuz ve orda bir değer belirtiyosunuz mesela 90 diyelim,o verilen adres 90'ın üstüne çıktığında veya altına indiğinde sizin Text kısmında belirtmmiş olduğunuz Alarm mesajı ekrana gelir.
Discrete Alarm ise;daha çok bitlik alarmlar için kullanılır.Örneğin;Starta basıldı,motor çalışıyor...vb.Bu alarmada Word cinsinden bir adres belirtiyosunuz ve belirttiğiniz adresin sağ tarafında bitlik bir adres veriyor kendisi o adresi siz alarm için kullanıyorsunuz.
Örneğin; S7-300 de alarm için bir Data Block oluşturdunuz ve adresiniz DB1.DBW0 diyelim.Bu adres sizin Discrete Alarm için vermiş olduğunuz adres ,bunu Discrete Alarma verdiniz,sağ tarafta size bitlik bir adres verecektir,mesela DB1.DBX1.0 gibi ,Text kısmınada Start'a basıldı yazdınız.Bu alarmın aktif olması için verilen bitlik adresin 1 olması lazım.Siz S7-300 de Start butonun açık kontağını ve çıkış olarak ta size verilen bitlik adresi(DB1.DBX1.0 gibi ) yazıyorsunuz.Starta basıldığında sizin Text kısmında vermiş olduğunuz alarm mesajı aktif olacaktır.

NOT: Alarmların tüm sayfalarda görülebilmesi için Template sayfasında Alarm View 'i sayfanıza eklemeniz gerekir.

İyi çalışmalar...
 
megepin notlarınıda okursanız orada da güzel bir şekilde anlatılmış arkadaşlar
 
Discrete alarm konusunda dikkat edilecek nokta şu: örneğin, alarm tag' i olarak vw160 'a işaret eden bir tag tanımladınız ve alarmı bu tag'in 0. bitine atadınız. Bu durumda alarmın aktif olması için programda "V161.0" aktif olmalıdır.

Ayrıca alarmların tüm pencerelerde görünmesi için "template" ekranına bir "alarm window" bileşeni eklemek gerekir. "Alarm View" bileşeni sadece tanımlandığı pencerede çalışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst