vista mı? xp 2000 mi?

Mustafatemel kardeşim benim lisanslı yazılım alma sebebim.yakında msn adresim çalındı.microsofta bildirim yazısı vardı internette ingilizce olarak onu kullandım. Fakat lisanslı olmadığı için dikkate alınmadı diye düşünüyorum gelen cevaptan.
 
bende vista kullandım ve memnun kalmadım,sadece görsel güzellikleri var ve bilgisayarı kasıyor
 
ben de vistan kullanıyorum gayet memnunum, ayrıca nero da yükledim yalnız diğer arkadaşların dediği gibi donanım kaynaklarını biraz fazla kullanmasından dolayı xp'den göreceli olarak daha yavaş. yeni program yüklerken biraz uğraştırır ama alışılıyor.
 
Xp ile vista arasındaki farklara bakarsak;

Vista çok pahalı bir işletim sistemi ancak bu kadar pahalı olmasına rağmen bir çok programı çalıştırmıyor. Özellikle bizim işimize yarayan mesleki programları çalıştırmıyor. Yada vista uyumlu mesleki programları çalıştırabilecek bir vista ultimet için 500 tl civarı uçuk bir rakam isteniyor ki bu versiyonu ile de vistanın genel yazılım özellikleri nedeniyle tüm mesleki programları çalıştırması yine mümkün olmuyor. Çünkü Xp'den sonra çıkan bir işletim sistemi olmasına rağmen Xp için yazılan programları çalıştırmıyor.


Vista hiçbir iş yapmıyorken yani boşta çalışıyorken yaklaşık olarak 700 mb ram kullanıyor. Vista da sistem kaynaklarına ihtiyacı olan bir programı çalıştırmak için daha çok ram almanız ve sisteminizin gücünü artırmanız gerekiyor. Tabi ki bu yine maliyete doğrusal olarak yansıyor. Xp'nin boşta ram kullanma oranı vistanın boşta kullandığının yarısı bile değil. Böylece aynı programı çok daha az sistem kaynağı ve daha düşük maliyet ile çalıştırabiliyorsunuz.

İki işletim sisteminde de yapılabilenler aynı olduğuna göre daha fazla para vermek yada daha az para vermek sizin seçiminize kalıyor.
 
Sn. Ümit,
XP 2002 yılında piyasaya çıktı. Piyasaya çıktığı sıralarda çığır açmıştı ( Geniş driver desteği, yazılım desteği, donanım desteği, PnP desteği vs. ). Ne de olsa NT tabanlıydı ve adıda eXPerience ( Tecrübe ) den geliyordu Bildiğiniz gibi XP nin SP3 ( Service Pack3 ) 'ü Vista sürümlerinin kullanımı yaygınlaşsın diye release edilmesi ilerleyen zamanlara bırakıldı. Aksi halde insanların alıştıkları bir sistemi ekarte etmesi kolay olmayacaktı. Zaten oturmuş bir sisteme SP3 takviyesi ile Vista ya ne gerek vardı. Microsof XP ye desteğini 2014 e sonlandırıyor. Yani o tarihten sonra herhangi bi yama, güncelleme veya bir SP olmayacak. Yani şu anda bir Win98FE veya Win98SE ne ise XPpro veya XPhome o şekilde olacak. En güzel OS donanımınızla ve sistem kaynaklarınızla örtüşen OS dir. Kuracağınız OS için minimum sistem gerekliliklerini sağladıktan sonra geresi ayrıntı. Bana kalırsa yeni piyasaya çıkan bir şeyi ilk öğrenenlerden olmak her zaman avantaj sağlar.
 
Bir zaman sonra vistaya mecbur kalabiliriz; ben xp kullanıcısı ve vistayı sevmeyen biri olarak vista alırdım.
 
bencede xp.Vistada bır cok sorunla karsılastım.Özellıkle bazı programlar vısta ıle calısmıyor :(
 
alakasız olucak ama windows 7 süper arkadaşlar deneme sürümünü kullanıyorum boşta 600 mb ram kullanıyor ama hiç kasma yok internet xp den daha hızlı açılıyor birçok yeni araç eklemişler ve her program çalışıyor.
sistemi kötü olanlar için xp performance edition ı tavsiye ederim 94 mb ram kullanıyor(internetten aratın).ama makinanız iyiyse xp den direkt windows 7 e geçin.vista çok kastırıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,245
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst