Vidalı Mil - Şemsiyeyi Açıp-Kapama için.

canovar

Üye
Katılım
8 Nis 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, Elimde 40cm uzunluğunda aşşağıdaki vidalı mil var ve şemsiye kapatıp açmak için kullanıcaktım ancak yetersiz kaldı. Bunun yerine 80cm'lik bir mile ihtiyacım var. HEsaplı olarak nerden alabilirim? Burdan daha hesaplı bir yer var mı? Makina Market - DKM Vidalı Mil ve Somunları

Birde bu mili dik olarak döndürebilecek bir motora ihtiyacım var:confused:
 
Sayın Canovar

Yazılarımızda belki tam anlaşılamıyoruzdur ama, acizane yazmış olayım.

Bu sisteminizde hassasiyet mevzu görünmüyor. Yani açma ve kapama işlemi olduktan sonra işiniz görülmüş oluyor. Bahsettiğiniz 80cm tam bir gijon uzunluğu. Sanayiye malzeme satan hırdavatçılarda bulunan bu gijon 6..8..10..12 mm ve daha başka çaplarda bulunabiliyor.Tabi siz otomatik kapanan şemsiye mekanizmalarını incelediniz mi bilmiyorum. Açılırken kurduğu sistemi tek tuşla kapatabiliyorsunuz. Daha önce bahsettiğim yaylı şiddet algılayıcı mekanizma uyarlanabilir buna ama tabi siz elektronik ve daha başka yolları kullanabilirsiniz.

Bu arada 80 cm lik yol için 80 cm mile mecbur değilsiniz. Yoldan kazanç sistemi de uygulayabilirsiniz.

Hayırlı günler dileriz.
 
Hocam anlaşamamızın nedeni konu hakkında az bilgimin olması, fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

Yoldan kzanç sistemini mevcut milime nasıl uygulayabilirim ve nerden temin edebilirim.

Teşekkürler :)
 
Rica ederim,
Konuşarak elimizden geldiğince anlaşmaya çalışrız. Herşeyi zaten mükemmel yapıyor sayılmayız.
Yalnız endüstriyel olan, profesyonel ve bakıma az ihtiyaç duyan ve müdahale etmeye uygun bir sistem gerekirse yazmanızda fayda olur.

Kuvvetten kazanç dediğim;bir ucu sabit olan kolun ortasından itildiğinde uç kısmının iki misli hareket etmesindeki yol kazancıdır. Küreğin ucuna basınca sapının nasıl fırladığı malumdur. Hareketli makarada da siz makarayı hareket ettirirseniz ip iki misli hareket eder.

İlk konuştuğum mekanizmaların dışında, 80 cm ihtiyacınızı zaten gijon halletmekte. Ucuz malzemelerdir, 2..5 TL civarlarında. Bu şemsiyeyi tepesine veya başka yerine bağladığınız makaradan çekilen iple kapatırsanız, motorunuza bağladığınız bir kasnağa ipi dolayarak şemsiyeyi kapatabilirsiniz. Açma ve kapama için kilit uygulamanız gerekir, ama aşırı rüzgardaki kapama gerçekleşince zaten rüzgarı etkisiyle şemsiye açılamaz.

Aklıma gelen; gijonu yani vidayı şemsiye borusunun içine gömme yapmanız orjinal bir sistem oluşturur. Şemsiyeyi aşırı rüzgarda yukarı doğru daha da açılarak bir anlamda kapatıp; aşşağı çekmek de değişik bir çözümdür.
Başarılar dileriz.
 
Teşekkürler hocam,

Vidalı mili döndürmek için motor tavsiyesi alabilir miyim?
 
Rica ederim Motor için uzmanlar yazabilir. Ama siz switch kotrolü ile belirli bir yere kadar hareket ettirip, sonra yine diğer sınıra kadar geri hareket eden sistem düşünürseniz; step servo kulanmanızın gerekmediğini söyleyebiliriz. Her halükarda gerekli kuvvetin ve sizin açma kapama hızınızın bilinmesi beklenir. Eğer motor denemişseniz bu da bir düşünce geliştirmeye imkan verir. Tabi kapanırken şiddeti artmış rüzgara da baskın gelerek yani rüzgarın zorlayıcı ekisini de yenerek kapandığını unutmamanız gerek.
Başarılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,229
Son üye
MUSA12

Yeni konular

Geri
Üst