Vestel WM 540t Çamaşır Makinesi Motor Arızası

altı tane uç varsa bunların iki tanesi yardımcı sargı diğer ikisi de ana sargı olur geriye kalan iki uç da bi metal ısı şalteri olabilir.bu şalter motor aşırı ısınınca sargıların sıcaktan yanmasını önler.ana sargı ommetre ile ölçülür ise mesela 10 ohm geldi diyelim,yardımcı sargıda 15 ohm gibi biraz daha fazla direnci olur bu farkı öyle anlarsın.çok nadir bazen de yardımcı sargının direnci ana sargıdan yüksek olarak görülebilir.bir fazlı motorlar yapısı gereği biraz karmaşık oluyor.bazı bir fazlı motorların yardımcı sargıları motor kalkınınca hemen devreden çıkarılır bazıları da daimi olarak da devrede kalırlar ve bu motorlara kw başına 50 mf gibi kondansatör bağlanırlar.bir ohmmetre ile ölçüm yapıp sonuca göre bir sargılar belirlenmelidir.
 
yav arçelik-vestel arıza yav sen bosch veya siemens al diğerini at
 
selam iyi akşamlar cümleten.
beyinci ali usta sen denizlilimisin? cevap verirsen sevinirim.
 
izmirdeysen eğer ali abiye ulaştrabilirsen sana yardımcı olur
 
vestel çamaşır makinanın motoru yıkama ve sıkmada çalışmıyor kart arızalı olduğunu söylediler kart değşiştirdik yine çalışmadı dışarıda motor sökülüyken elektrik verdiğimizde motor çalışıyor konu hakında bilgisi olan arkadaşlar nasıl yardımcı olabilir.kartın yenisi olmadığı için ikinçi el kart kulanıldı makina on yıllık ama çok az kulanıldı..
 
vestel camasır makinasına 380 v verirsek bize makinanın actıgı hasar neolur fiat olarak
 
modelı nedır bırde nasıl basardınız 380 voltu vermeyı ?

nasıl derken soyle faz ve notr gıren fıslı bı cıhaza 3 fazı nasıl gırdınız o anlamda yanlıs anlasılmasın ...
 
vestel vilma 600 te model çamaşır makinanın motoru yıkamada normal sıkmada tambur döner gibi oluyor ama amper çekip duruyor. birkaç defa böyle yapıp arızaya geçiyor. kartını söktüm lehim çatlağı falan aradım sonra güç devresinin lehimlerini tazeledim, kömürlerinden şüphelendim değiştirdim ama yine aynısını yapıyor. ayrı konu açmam gerekiyorsa açıyim.
 
TARİHİNE BAKMADAN KONUYA CVP YAZDIM:)NEYSE SİLDİM
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst