VANTİLATÖR SÖKÜMÜ (İYONİZERLİ, SOĞUK BUHARLI)(dismantling fans)_Bugün Ne Sökelim? -11

Motor uzerinde sincapkafesli rotor dikkatimi cekti. Motor asenkron motor mu? Eger oleyse bu vantilatorde 1-2-3 hiz ayari nasil yapilmis.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Motor uzerinde sincapkafesli rotor dikkatimi cekti. Motor asenkron motor mu? Eger oleyse bu vantilatorde 1-2-3 hiz ayari nasil yapilmis.
Statora tekrar göz at benim gördüğüm 2 sargı devresi var 4 kutuptan 8 kutup, 1-iç 2-dış 3-ikisii birden yanlışım yoksa ;)
 
Screenshot_2014-06-15-12-32-13.jpg

Bu tur ev aletlerinden genelde universal motor cikardi. O yuzden dikkatimi cekti.
 
vantilator (14).jpg vantilator (15).jpg

Video sonrası destek devam ediyor... :)
 
Aynen Ümit :) devam tam gaz
8 kutup, demiştim sargı kast ettim arkadaşlar affola ;)
 
Youtube kapalıyken ortalarda görünmeyince takipçilerimin arkamdan yorumu:

"Yine bir mahallenin trafosunu sökerken, güvenlik kuvvetlerince yakalanmış olmalı "....
 
Hıh işte ''şecaat arz ederken merdikıpti sirkatin söyler" , demek o yakaladıkları sendin .

Youtube ne zaman kapandı ki ?
 
Merhabalar Ümit kardeş. Yaptıklarınla taktiri hak ediyorsun. Hadi benden sana bir takdir belgesi.;)
2 adet sargı var denildi. Bu sargıları kontrol yöntemi bildiğim kadarıyla bir multimetre ile direnç kademesinde değer okunması lazım. Diğer bir yöntem ise seri lamba tekniği. Bunu da kulağı çınlasın [MENTION=301888]YaşlıUzman[/MENTION] ustamız anlatmıştı. Elektrik süpürgesi arızası konusu açmıştım. Bu konuda bahsetmişti. Ancak kafamı karıştıran sargılar bir yerden kopuk olsa bile birbirine temas olduğu için yine değer okunmaz mı? Başka sağlam oldugunu ölçmek için hangi teknikler söz konusu?
 
Merhabalar Ümit kardeş. Yaptıklarınla taktiri hak ediyorsun. Hadi benden sana bir takdir belgesi.;)
2 adet sargı var denildi. Bu sargıları kontrol yöntemi bildiğim kadarıyla bir multimetre ile direnç kademesinde değer okunması lazım. Diğer bir yöntem ise seri lamba tekniği. Bunu da kulağı çınlasın @YaşlıUzman ustamız anlatmıştı. Elektrik süpürgesi arızası konusu açmıştım. Bu konuda bahsetmişti. Ancak kafamı karıştıran sargılar bir yerden kopuk olsa bile birbirine temas olduğu için yine değer okunmaz mı? Başka sağlam oldugunu ölçmek için hangi teknikler söz konusu?
Sargı telleri emaye ama şeffaf olduğundan çıplak gibi görünür Doğan Hocam sanırım kafanız bu yüzden karıştı :), tel koptuğunda bildiğiniz 220 v ac kablosu gibi yanma sebeiyle bi miktar kısalır, dolayısıyla iletim yapamaz, ama bazen nadiren çalışma esnasındaki sarsıntı veya üretim (işçilik diyelim) esnasındaki sebeplerden birbirine yakın tellerin birbirine yakın yerlerininizolesi zarar görebilir, veya yanma sebebli aırzada yakındaki tellerin izolesini yakabilir, bu durumda da bir kaç tel kısa devre şeklinde arıza olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst