Uydu alıcı arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,700
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı akşamlar. Bir uydu alıcısına su dökülmüş. Fişe taktım uydu alıcısını açıldı. Fabrika ayarlarına dönderdim sorun yok. Tüm kanalları sildim. Uydu ekleden Türksat 4A uydusu ekledim.
Fakat frekanslarını giriyorum kanal bulmuyor. Sanırım su dökülmesinden sonra arızası bu şekilde meydana gelmiş. İçini açtım gözle görülen bir sorun yok.
Ne şekilde kontrol yapmam gerekiyor acaba?
Not: Frekans girsem de girmesem de sinyal %35 kalite % 5 olarak gözüküyor. Ufak tefek gidip gelmeler var.
 
Beslemeden gelen 6 adet kablo var soketli. (1 siyah 5 beyaz) Kendi aralarında DCV den ölçüyorum 13V, 22V, 3V, 4V,5V gibi değerler okunuyor. Kendi aralarında rastgele ölçtüm.
 
Son düzenleme:
<Sınyal kalıtesı %35 lerde ıse,(başıma geldı) canakdaki, LNB arızalı olabılır. Baka bır LNB ıle deneyınız.
 
Zeybek Hocam çanakta lnb bir sorun yok. Bu arkadaşın recevieri. Su dökülmüş. Bana getirdi.
Bende ki sistem kurulu. Her şey tam.
 
Ayrıca Uydu alıcısı tuner çıkış 0 V okunuyor.
 
Tunerde kanala göre 14/18v okuman gerekti, 1-2 dk cereyanda bırak lnb yakınlarında ısınan entegre var mı bak, tunerin kapaklarını aç oksitli yer var mı mümkünse selülozik tinerle yıka.
 
Tunerde kanala göre 14/18v okuman gerekti, 1-2 dk cereyanda bırak lnb yakınlarında ısınan entegre var mı bak, tunerin kapaklarını aç oksitli yer var mı mümkünse selülozik tinerle yıka.
Kanalları sildim. Kanal olmadan da bu değer gözükür mü? (14-18V) Kanal bulmuyor zaten.
Bir de beslemeden ölçtüğüm değerler normal mi? Bu değerlerin ne olması lazım?( 1 siyah 5 beyaz kablo soketli)
Besleme, ana kart cam gibi oksit felan yok. Dediğiniz tiner yok bende başka neyle temizleyeyim?
Beslemeden ana karta giden voltajları yazdım. Bir de ana karttan displaya(dijital ekran olan yer ismi bu mu bilmiyorum) giden kablo soketi var. Buraları DCV ölçebilir miyim? Ölçersem ne çıkması lazım?
Dediklerinizi yapıcam Bülent abi.
 
Son düzenleme:
Tuner çıkışında 14 yada 18 volt olmalıdır. Kanal olmadan bu değer olurmu sorusunu hiç denemedim. En azından bir transponder ekleyip deneyebilirsiniz.

Beslemedeki değeri ancak o cihazın şemasına ulaşıp karşılaştırılabilir. Ancak genelde sizin yazdığınız voltaj seviyelerinde olmalı.

Bencede tuneri açıp içine önce gözle bakın kopuk oksit yanık varmı gözlemleyin. Tiner yoksa saf alkol ile temizleyebilirsiniz. Saf alkol dememin nedeni içinde su olmayan bir temizleyicidir. Su ikinci kez soruna yol açar kurutamazsınız. Biz nemi uzaklaştırmak isterken tekrar içeri su sokmuş oluyoruz.

Görünüşe göre tuneriniz voltaj çıkartmadığına göre sorun tunerde gibi görünüyor. tuneri detaylı inceleyiniz.

kolay gelsin.
 
Oksit pas hiç bir şey gözükmüyor. Kutusundan yeni çıkmış gibi. Dediklerinizi yapacağım.
Bu arada dijital ekrana display deniliyor öyle mi?
 
evet display

Tunerin altındaki pinlerde voltaj takibi yapın. ( tunerin şasesini eksi olarak alıp) pinleri teker teker voltaj ölçün. Bu tesbit ettiğiniz voltajı tunerin içinde de takip edin. Voltaj bir yerde kesiliyor olabilir. Su nedeni ile kısa devre olup bir parçayı yakmış yada sigorta benzeri parça varsa attırmış olabilir. Yada tunere gelen voltaj gelmiyor o yüzden tuner çalışmıyor da olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst