usb data transferin de harici besleme ?

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,526
Puanları
419
arkadaşlar usb den data trasferi yapıcam ama sadece 2x0,22 kablom var cihazın sadece data+/- uçlarından bağlantı yapsam beslemeyi alıcının uçundan harici 5v adaptörle yapsak nasıl olur ?
 
Bence olur, aklıma gelmişti ama bugüne dek hiç denemedim
 
Olur hemde çok güzel olur. 7805 ver coşkuyu gitsin
 
iki cihazın şaselerini birleştirmekte fayda var ancak bu şekilde de çalışmazmı çalışır. Nihayetinde 5 volt ve 0 volt harici bağlanan cihazın beslemesi için kullanılıyor. Ancak PC ile harici besleme yaptığınız cihazın beslemesi arasında iki farklı besleme olacağı için potansiyel fark hataları olabilir.

İki cihazın gnd uçlarının bu nedenle birleşmiş olması daha uygun. Ama çalışmazmı çalışır. Transfer edeceğiniz data ne kadar önemli bilmiyorum ama bu değer size kalmış.

Birde başıma gelen bir durum bir hdd için usb kablosunu uzatmak istedim. Çok güzel izoleli kablo ile bir kaç metre kabloyu uzattım ama hdd yi görmedi. Normal kablo ile görüyor ama ekleme yaptığım kablo ile görmedi. Kablonun empedansımı var dicem ama öyle bişey olacağınıda sanmıyorum. Çözememiştir.

Yaparsanız eğer deneyimlerinizi paylaşırsanız bizlerde bilgilenmiş oluruz.

Teşekkürler iyi çalışmalar.
 
Her verinin farklı kablolarda transfer mesafesi var. Kablo ile çalışıyor diye kabloyu uzattım çalışır demek yanlış. Beslemeyi her cihazda harici vermek daha stabildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst