UPS KARŞILAŞTIRMA

6734

Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
48
Herkese merhaba
sistem odamızı besleyen paralel 2 adet 15 kva ups yerine 2adet paralel çalışacak 30 kva ups almayı düşünüyoruz teklif için çağırdığımız firmalardan 2si bize modüler sistem önerdi sizce paralel sistemmi yoksa modüler sistemmi almalıyız ayrıca ups de daha nelere dikkat etmeliyiz,her gelen firma bir şey söyleyip aklımızı karıştırıyor bilgisi olan ve çalıştıkları yerde modüler sistem ups kullanan varmı acaba
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
paralel kullanman daha mantıklı amacı zaten birinde problem olduğunda yükü diğerine atması ve sorun yaşanmaması bu aslıda para ve imkan meselesi merlin gerin en iyisi ama dediğim gibi para ihtiyaç ve nerede kullanılacağı önemli informda olabilir
 
görüştüğümüz firmalar merlin gerin,masterguard,apc,newave gibi büyük firmalar ama herbiri ayrı birşey söyleyince insanın aklı karışıyor sonuçta çok önemli bir yeri besleyecek ince eleyip sık dokumak lazım
 
sn 6734 öncelikle şunu söyleyim modüler sistem şanda çok yaygınlaşmış ve kullanılan sistemler değil(paralel sistemlere göre).
Modüler cihazlar birkaç firmanında aynı fabrikada ürettirdiği cihazlar,bunu cihazları katoloktan inceleyerek sizde farkına varabilirsiniz.Modüler cihazı aldığınızda tek ana dağıtım şalteri olacak,herhangi bir nedenden şalter düştüğü zaman tüm sistem off(veya çıkış kemensinde bir prblem oldu) bütün modülller sağlam olsada tüm sistemi kapatmak zorunda kalısınız(dağıtım panosunda bypass şalteri yoksa)
Paralel cihazlara gelince (adet 2 cihazdan 8 cihaza kadar çıkabiliyor) şbk tarafındaki bir darbeden dolayı tüm cihazlar devreden çıkabiliyor.
Sistem odasındaki kabinetlerinizin girişi çift power lı ise alacağınız her iki ups le power ler besleyerek ayrı ayrı, riskinizi hem modülerden hemde paralel den daha aza indireceğiniz görüşündeyim.Bir üçüncü seçenek te her iki c ups nin çıkışına statik switch takarak (statik switch ups firmalaında var) sistemi bu cihaz üzerinden besleyebilrsiniz.Bu sistemde cihazın biri yüksüz olarak boşta çalışır diğeri arıza yaptığında tüm yük kesintisiz şekilde STS üzerinden boşta çalışan cihaza geçer.
Marka konusunda da özel mesaj atarsanız yardımcı olurum.
 
merhaba,

modülerlik ile paralellikler anı şeyler değildir. 2 adet modüler ups alıp parelel şekildede çalıştırabilirsiniz. modülerliğin avantajı arıza olduğu zaman daha çabuk çözüm oluşmadısır. örneğin redresörde arıza varsa redresörün neresinde arıza olduğunu düşünmenize gerek yoktur. redresörü 4 vidayla söküp yenisini takarak arızanızı hemen halledebilirsiniz. ups alırken asıl önemli konu verimliliktir. apc ve masterguard verimlik konusunda direnç yükünde(%25 yükte bile) %95 verimi verebiliyor. bizim şu an kullandığım 1000 kva modüler ups %25 yükte %93 verim vermektedir. diğer bir konu ise servis kalitesidir. masterguard servis olarak iyi diğerlerini bilmiyorum onlarada kötü diyemem. ayrıca merlin gerin ile apc aynı firmalardır hepsini schnieder satın almıştır. küçük güçlerdeki modellerini bilmiyorum ama sormak istediğin soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 
sn ulash modüler upsler ,örneğin 100 kva bir cihazdan bahsedelim 10 tane 10 kva lık upsten oluşur hepsi bir kabin içerisindedir akü grubu ortaktır modüllerden birisi arızalandığında (yani 10 kva lık modül) arızalı olan modül cihaz hiç kapatılmadan değiştirilir ve tekrar yerine takılır.

Sizin belirttiğiniz redresör ve invertörün dışarda tamiri gibi birşey yok,yeni cihazlarda sadece redresör ,invertör,sts bloğu öne doğru çekerek tamiri yapılıyor.
 
Arkadaşlar cevap yazan herkese teşekkür ederim
Bakım onarım ve bilgi işlem olarak masterguard ve apc markaları üzerinde durmamıza rağmen satınalma ve yönetim fiyatı düşük olduğu için yerli bir marka almaya karar verdiler
 
sn 6734 öncelikle Allah hayırlı etsin.

Ama alacağınız cihazın radyofrekansı yayılımı konusunda avrupa standdartları içerisinde olmasına dikkat edin,sonra bilgi işlem kısmında sıkıntılar yaşayabilirsiniz,bunun ups den kaynaklandığını da bilemezsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,480
Mesajlar
917,928
Kullanıcılar
450,448
Son üye
abdurrahmankoc

Yeni konular

Geri
Üst