ups akü kutup başlarında oksitlenme

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Konum
ARTVİN
Merhaba,

Oksitlenen akü kutup başlarında vazelin sürüldüğünü duydum. Böyle bir uygulama yapan var mı? Ya da farklı yöntemler kullanıyorsanız bu yöntemleri paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Temiz iken oksitleniyor hatta küf gibi oluyorsa asit buharına maruz kalıyor demektir.
Özel kapaklar var ince hava hortumu gibi şeyler bağlanarak gaz ortamdan uzaklaştırılıyor.

Ayrıca hava ile temasını kesmek sonuç verir.
Vazelin çok işe yarayan bir malzeme.
 
Tekrar merhaba,

Peki oksitlenmiş malzemeleri (bara, vida, somun gibi) nasıl temizleyebiliriz? Oksitlenmenin önüne geçemedik diyelim. Malzemenin üzerinde oluşan beyaz pamuksu tabakayı nasıl yok edebiliriz?

Sodalı suda bekletme, kolayla yıkama gibi şeyler yazılı internette. Gerçekten uygulamasını yapan ya da farklı yöntemler kullanan var mı?

Teşekkürler.
 
İşyerindeki eski şefim vazelin istiyorum oksidiyona karşı deyince kendisiyle acayip kafa bulmuştuk , hakkı varmış :)
 
Vida bara vb. küçük parçalar için tel fırça zımpara, yeterli gelmezse elektroliz aynı zamanda aşırı paslanan metaller için birebir, kutup başları için tel fırça şart, silindirik lokma tip içi tel fırçalı özel parçalar var. Her türlü hava ile itribatı kesen malzeme vazelin yerine kullanılabilinr makaron çekomastik vb.
 
Bu mevzu ile ilgili bir makara muhabbet var ki şefimin isteğiyle vazelin aldıktan sonra hızlı bir ivmeyle vazelinin tükendiğini farkettik. Meğer çalışanlar arabalarının lastiklerine sürüyorlarmış tekerler parlasın diye :)
 
Eski aracımızın tamponları kromdu ve pasını kola (fosforik asit) ile aldık tabi zayıf çözelti ama işe yarıyor, denenmiştir!
 
Kromu nasıl paslandırabilmiştiniz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,382
Mesajlar
917,146
Kullanıcılar
450,263
Son üye
gerdani

Yeni konular

Geri
Üst