twido yerine delta

memoharici

Üye
Katılım
16 Tem 2009
Mesajlar
165
Puanları
1
Yaş
39
çalıştığım fabrikada bir makinanın üzerinde twido marka plc vardı ve arızalandı twido programlamayı bilmediğim için delta kullandım ve sisteme uyarladım yanlız sistemdeki telemekanik marka oparatör paneli (megalis) sökmem ve yerine dop serisi bir panel takmam gerekti fabrikada genel olarak twido ve megalis kullanılıyor her plc arızalandığında delta taksam olur ama her plc arızalandığında yeni panel ve plc taksam olmaz bana ne tavsiye ediyorsunuz? telemekanik döküman indirdim ama delta ile uzaktan yakından alakası yok hiç bir şey anlamıyorum mesela delta da c251 hızlı sayıcısını çalıştırmak için m1273 bitini set etmek gerekiyor reset ve start girişlerini iptal etmek için m1264 ve m1265 bitlerini set etmek gerekiyor twido da böyle şeyler varmı
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sana tavsiyem twido programlamayı öğrenmen olur.dediğin gibi her plc arızalandığında değiştirmek maliyetli olur.eğer müdürlerin değiştirmene izin verirlerse arızalandıkça delta kullan.ama birde şöyle bir durum var plcler genelde arılanmazlar(çok sık) .arızaya neden olan durumları araştırmanı tavsiye ederim.ona göre tedbirini alırsın.
 
ben tedbirimi alıyorum ama ne kadar tedbir alsamda nemli ortam olduğu için sorunlar oluyor
 
Magelisle - deltayı haberleştiremiyormusun?
 
Birbirine uyan haberleşme protokolükullanırsan haberleşir diye tahmin ediyorum.
Bende hiç delta kullanmadığımdan daha detaylı bir cevap veremiyorum.
Deltanın haberleşme protokolleri nelerdir?
 
rs232 ve rs485 plc,,,com 2 panel
 
Son düzenleme:
RS485'ten modbus ile haberleştirmen mümkün olabilir.
 
ben tedbirimi alıyorum ama ne kadar tedbir alsamda nemli ortam olduğu için sorunlar oluyor

Muhtemelen biliyorsunuzdur ama, ben yine de hatırlatayım dedim , içinde klima olan panolardan kullanırsanız , nem ve ısı sorununu alt etmiş olursunuz.
 
örneğin delta dan d500 datasının içine değer gircem bunu magelisten okumak için ''''EQPT1 :%MD500'''' magelisten bunu yaparsam olurmu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst