tv uydu

Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
selam arkqdaşlar .merkezi uydu sistemi kullanıyorum bazı kanallar var bazılarında sinyal yok geliyor. trt atv ntv varken star kanald show sinyal yok diyor bu kanallardayken scart girişini söküp taktığımda kanallar geliyor fakat biraz sonra izlemediğim kannalr yine gidiyor.recever değiştirdim olmadı merkezi sistemde cıkış değiştirdim yine aynı sorun var. binada başka problemi olan yok. birde ben lcd tv kullanıyorum.normal tüplü tv de problem olmuyor.ben kendi lcd tv mi televizyoncu kendi yerinde denedi normal olduğunu söledi.sorun ne olabilir acaba????yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
bu konuda fazla bilgim yok .yazdıklarına bakılırsa skart kablosu olabilir.başka kabloyla denemekte fayda var.
 
aynı skart kablosuyla tüplü tv denedim normal çalışıyor.
 
lcd tv nin ayarlarından yapıyosun bu işi.kanal modu.
Syg.
 
Kullandığın anten kablosundan da olur. Veri kaybı yüksektir. Tüplü tv lerde kullanılan tünerler biraz daha güçlü olduğundan sorunu kendi çözer, ama LCD lerde tünerler biraz daha nazik olduğundan bu veri kaybını önleyemeyebilir. Sizin scartı çıkartıp yeniden takmanız arkasında bir manyetik alan yaratıığından o an için görüntü gelir ve sonra kırılma hat safhaya ulaşır. Büyük ihtimalle merkezi sistemden sizin evinize kadar gelen kablolamada ya uyduruk marka bir kablo kullandılar yada kablonun geçtiği yerlerde manyetik oluşturacak bir elektrik tesisatı var. Onu bir kontrol edin. Eğer böyle bişeyse kabloyu değiştirmek yerine sinyal güçlendirici bir swich le işinizi halledebilirsiniz.
 
Benzer bir sorun bende yaşıyorum ve hala çözemedim.
 
eğer 4-8-16 " lı çoklu lnb kullanıyorsan olabilir.benim başımada aynı olay geldi; kendime ait lnb ye giren kablo ucunu başka bir çıkışla yer değiştirdim sorum çözüldü.
 
lnb kablosu ucunu kesip tekrar acın öyle deneyin birde eğer olmassa yeni scart alın.
 
Sorunun televizyon tarafında mı yoksa receiver tarafındamı olduğunu anlaman için bir fikirde ben verebilirim o açmıyor dediğin kanallardan birini açınca receiver ın arayüzünde sinyal kalitesini gösteren grafiklere bak eğer grafikler düşükse zaten televizyon göstermez eğer grafikler gösteren kanallarla aynıysa o zaman tv de sorun olabilir
 
ne alaka scart ile sinyal seviyesi eğer tv de menüyü görüyorsan scart işini görüyor demektir senin bakacağın yer duvardaki dağıtım prizi birde kablo içine su girmiş olabilir birde santrak yoksa f konnektörleri kes bida itinalı bağla kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst