trifaze ray devresi

Shumahik

Üye
Katılım
30 Mar 2010
Mesajlar
53
Puanları
1
Selam arkadaşlar; Sorunu şöyle açıklayayım. 1 adet 3 mt trifaze ray ve bu ray uzerinde 10 adet 60 watt spiral tasarruflu ampul 2-3 haftada bir devamli patliyor hemen hemen hepsi bir kere değiştirildi.bu ray iki devreli kullanılıyor.Bildiginiz gibi raylarin iki ucundan biri sokete gececek sekildedir.montaj hatasindan dolayi soket rayin ters tarafindan takilmis ve L1 notr L2 faz L3 faz devre monafazedir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sanirim aydinlatma busbarindan bahsediyorsun. 60 wattlik ışık mı veriyor 60 watt enerji mi harcıyor? Markali ampul kullanmalısınız (osram ) bunlarin yerine tek bir tane metalhalide armatur olamazmi?
 
Hayir syn lambaci aklima takilan tek şey bu spotlar seri devre olarak faz uzerinden mi devreyi tamamliyor.Sizce bu baglantilara gore bu mümkün mü
 
3 fazli beslemede notr gevsediginde olur bu. Ampul armatur nedeniyle soguyamiyor olabilir. Kaliteli ampul şart.
 
Devre monafaze rayda bi sıkıntı olabilirmi diye düşünüyorum hayir olamaz spotlar faz uzerinden devreyi tamamliyor olsa kısık yanar bu degil notr gevsekligi yok voltaj normal o zaman sorun ne sizce
 
Voltaj uygun mu? Kullandigin ampul de kötü olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst