trafo montajı hk.

zapotek

Üye
Katılım
24 Ocak 2007
Mesajlar
353
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba;

Tesisimizde problemli olan genleşme tanklı yağlı 1000 kVA trafoyu değiştireceğiz. Özellik olarak birebir aynısını aldık. Trafoyu devreye alırken faz yönünden başka beraber dikkat etmem gereken noktalar var mı? Paylaşırsanız sevinirim.

İyi Çalışmalar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Trafonun, kontrol baglantılarınıi "buholz, termometre" devrelerini kontrol edıni devreye almadan önce test ederek, kesiciyi açtırdıklarını görün, ısı ıhbar ve acma degerlerini kontrol edin. Topraklama baglatılarının yapıldıgını ve sıkılıgını kontrol edın, AG ve YG buşinglere fleksıbıl bara yapınkı, depremde baralarda catlama olmasın..Korna ıhbar sistemini calıstıgından da emın olunuz..
yi çalısmalar..
 
bu konularda fazla tecrübem olmasa da yinede yukardaki arkadaşın yazdığı yazıyı okuyunca aklıma gelen bir fikri de söylemek istedim, kademesini de kontrol edin :)
 
cevaplar faydalıydı. Teşekkürler. Bu kademe ayarı için trafonun üstünde kademeyi gösteren kademe değiştirici (yuvarlak tekerleği) çevirerek istenen kademeye mi getiriyoruz?
 
evet, daha hassas olması için Scada dan yada plc den yada herhangi bir şekilde giriş ve çıkış voltajlarını bir şekilde görebiliyorsanız, olması gereken giriş çıkış voltajına göre kademe ayaralamasını yapın.
 
bir madde de ben ekleyeyim
yağ kapağındaki contayı almayı unutma
 
1. olarak topraklamaların düzgün olduğunu kontrol edilmeli
2.olarak bağlantıların kontrol edilmesi gerekir.
3. olarak trafo kademesinin kontrol edilmesi gerekir. KAdeme 34.5/0.4'demi yada servise alındıktan sonra gerilime bakıp tekrar ayar yapmak gerekebilir.
 
0-400kva arası trafolarda silikajel olmadıgı için haklısın yağ kapağındaki contayı almak gerek
ama trafo güçü 1000kva oldugu için contayı almamak lazım ...

silikajel ile yağ tankı arasında conta var nem almasını sağlamak için onu almayı unutma vede azcık yağ doldur kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,319
Kullanıcılar
450,302
Son üye
mel112

Yeni konular

Geri
Üst