Trafo Merkezi Otomasyonu

Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,
Bu dönem bitirme projesi olarak trafo merkezinin otomasyonu konusunu yapıyorum. Ayrıca Scada kullanarak bir de simülasyon yapmam gerekiyor. Bana Trafo merkezinin işleyişi ve otomasyon olarak sistemin nasıl çalışacağına dair yardımcı olabilecek varm?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Milletin, "bizim trafo merkezinin projelerini scadasını plc programını gönderiyim mail adresini ver. hatta resimlerini çekip onları da yollayım" demesini bekliyorsun galiba. keşke dünya bu kadar güzel olsa :p :)

Trafo merkezi ile ilgili hangi bilgileri öğrenmek ister bi insan önce bunları düşün. Projeyi kafanda çiz. gerisi kolay.
 
Trafo merkezlerinde çıkışta ayırıcılar, kesiciler, og hücreleri ve çıkışta da AG dağıtım şalterleri olur. bunlardan kesicilerin, ayırıcıları, şalterlerin durumlarını açık, kapalı, arıza gibi görmek gerekir. Bunlar hep tek hat şeması şeklinde çizilir. Ayrıca elektriğin olduğu hatlar kırmızı yapılır. Mesala şalter kapanınca kırmızı olur şalter açık iken gri olur. Ölçüm hücreleri vardır. Buralardan geçen akımı, gerilimi okumak için enerji analizörleri kullanılabilir. Ayrıca koruma röleleri vardır. Bu röleler trafoları korur. Bunların haberleşmeli olanlarında haberleşme ile bilgileri akım, gerilim, cosq gibi bilgiler alınır. arıza alarm bilgileri ekrana getirilir. bu işlerde genel prensip hep tek hat şemasıdır. şalterde standart şalter resmidir. şalter kapanmasına göre 2 resim konur. kapalı ise bir resim açık ise başka resim gözükür.
 
arkadaşım benimde proje ödevim trafo merkezinin otomasyonu. ben elemanları sıra ile birbirine bağladım onlarıda plc ye bağladım ama sanki pek sağlıklı olmadı beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim
 
Bu bahsettiğin scadayı hangi program için anlattın arkadaş
 
internette yük atma otomasyonu diye ara sevdiğim bir kaç arkadaşın yüksek lisans tez leri pdf olarak mevcut aradığın bilgilerin çoğunu bulabilirsin.. aklına takılan yer olursada sorabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,230
Son üye
sercankars

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst