Trafo gerilimini stabil yapmak?

Katılım
27 Eki 2014
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar Şebeke 410 volt civarı bunu Trafodan 380 e stabil yapsak bi sakınca doğurur mu?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn fatihertrk : trafo kademeleri sitem gerilimine uygun kademede olmalıdır,bağlı bulunduğunuz elektrik dağıtım şirketinin işletme sorumusu ile görüşün trafo kademesi için gerilim seviyesini öğrenin,
örneğin: şebekenin standat gerilimi 31.5 kV ise sizde kademenizi aynı konoma alırsınız, aksi takdirde elk techizatlarınız zarar görür,ag 410 v olması muhtemelen kademe hatası var .hayırlı çalışmalar.
 
Son düzenleme:
Normal bir dağıtım trafosunda, çıkış gerilimini 380 V olarak stabil yapamayız. Çünkü gelen gerilim değişkendir ve bir dağıtım trafosunda bu değişkenliğe göre çalışan bir mekanizma yoktur.

Ancak, Gerilim belli aralıklarda kalacak şekilde trafonun kademesinde bir düzeltme yapılması gerekir. 410 V çıkış gerilimi biraz yüksek olduğu için, kademenizi bir kademe yükseltip çıkış geriliminin 390-400 V aralığına gelmesini sağlayabilirsiniz.
 
Transformatör primer geriliminin altında yada üstünde O.G. şebeke gerilimlerinde, sekonder gerilimini istenen değere getirmek adına kademe değiştirme işleminin yapılabilinmesi için primer gerilminin stabil yani aynı değerde ve kararlı olması gerekir(Minimum değişimde). Örneğin uzun bir köy hattıdır sürekli düşüktür, yada indirici merkeze yakın sürekli yüksektir.
Trafo çıkışı için 400V normal değerdir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,384
Mesajlar
917,160
Kullanıcılar
450,270
Son üye
beratasd

Yeni konular

Geri
Üst