TRAFO DEVRİ İLE ALAKALI ?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selamlar.. Trafo devrini mütehit yani yüklenici mi yapar evraklarını yoksa belediyedeki elektrik kontrol mühendisi mi? ve bu trafo devrini tedaş'a mı devredilir yoksa belediyeye mi devredilir cünkü mühendis belediyeye devretmek istiyor ama bu tedasa devredimez mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Enerji sağlayıcı kuruluşun,başka müşteririleri sizin trafonuzdan yararlanarak besleme gibi bir avantajı olacak ise,o zaman ancak devralır.Belediye gibi bir alternatif hiçbir zaman yoktur.
 
Son düzenleme:
Enerji sağlayıcı kuruluşun,başka müşteri-
rileri sizin trafonuzdan yararlanarak bes-
leme gibi bir avantajı olacak ise,o zaman
ancak devralır.Belediye gibi bir alternatif
hiçbir zaman yoktur.

enerji müsaadesi alırken zaten devirli trafo diye alınmıyor mu..birde bu belediyenin lunaparkı oldugu ıcın genelde kamu işi oldugundan dolayı alıyorlar.. buarada sedaş mı tedaş mı devir alıyor?
 
enerji müsaadesi alırken zaten devirli trafo diye alınmıyor mu..birde bu belediyenin lunaparkı oldugu ıcın genelde kamu işi olduğundan dolayı alıyorlar.. buarada sedaş mı tedaş mı devir alıyor?

trafoyu devir almak tamamen dağıtım şirketinin inisiyatifindedir. Gerçi belediye devretmek istediği zaman genelde iki kurum arasında sorun olmasın diye devir alınır ama genede dağıtım şirketi inisiyatifindedir. Dağıtım şirketleri ise bu tarz devir işlemlerini genel olarak yatırım planı çerçevesinde değerlendir. En önemli kriter ilerde o bölgede başka bir aboneye mevcut trafodan enerji verilmesi durumu ve tabiki mevut hatlarındaki dolulukla beraber gerilim düşümü hesaplarıdır.

Trafo devrini de TEDAŞ adına dağıtım şirketi yapar. Aslında trafo devir sonrası devlet malı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst