TP177B 'ye Program Yüklemek

Arkadaslar merhaba elinizdeki PPi kablo ile 177B panele atamazsiniz fakat 177micro vede 177A panele atabilirsiniz.1adet MPI kablo almaniz gerekir.vede 1cok fonksyonel ayar gerektiriyor ornek denetm masasindan pg-pc touch panl 177b icinden trasnfer settings ..wincc icinden connectionstan station vede hizini girmeniz gerekmektedir vede elinizdeki aldginiz 177b panel yeni ise elinizdeki winccdeki en son image versionu atmaniz gerekir oncelikle os =update yaptiktan sonra projeyi transfer edebilirsiniz OS yaparken haberlesme hiziniz 187500 kullanmaniz gerekir yoksa 1saat 20dk felan surebilir 19200d..bunun icin size resmleri cekip haberlesme hizlarini yollaya bilirim msn adresim ***@****.com burdan ulasabilirsiniz arkadslar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
evet ben de mpi kablo ile yükleme yapıyorum.
 
kardeşler pc adaptor ile panele hem MPI hende PROFIBUS tan yukleyebilirsiniz.
isteyene:0536 ****** yardımcı olabilirim.cunku aynı sorundan ben çok çektim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaslar merhaba elinizdeki PPi kablo ile 177B panele atamazsiniz fakat 177micro vede 177A panele atabilirsiniz.1adet MPI kablo almaniz gerekir.vede 1cok fonksyonel ayar gerektiriyor ornek denetm masasindan pg-pc touch panl 177b icinden trasnfer settings ..wincc icinden connectionstan station vede hizini girmeniz gerekmektedir vede elinizdeki aldginiz 177b panel yeni ise elinizdeki winccdeki en son image versionu atmaniz gerekir oncelikle os =update yaptiktan sonra projeyi transfer edebilirsiniz OS yaparken haberlesme hiziniz 187500 kullanmaniz gerekir yoksa 1saat 20dk felan surebilir 19200d..bunun icin size resmleri cekip haberlesme hizlarini yollaya bilirim msn adresim ****@*****.com burdan ulasabilirsiniz arkadslar

Biraz daha ayrıntı verebilirmisiniz?

Mail adresim *******@*****.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
TP 177 ye USB, PCMCIA, Rs232 kablolarla program atabilirsiniz. Siemensin adaptörleri ayarlarını doğru yaptığınız taktirde çalışır. DIP switchleri belirtilen şekilde On yaparsanız PPI kabloda çalışabilir ama hiç denemedim.
 
TP 177 ye USB, PCMCIA, Rs232 kablolarla program atabilirsiniz. Siemensin adaptörleri ayarlarını doğru yaptığınız taktirde çalışır. DIP switchleri belirtilen şekilde On yaparsanız PPI kabloda çalışabilir ama hiç denemedim.

TP177 B Op de port mpı/profıbus ve USB var

Winnc flex içerisnde yukleme ayarlarında Usb yada MPI secenek var.PPI ile gönderilmesi nasıl olur?

TP 177 uzerınde de ya MPI yada USB secenegi var sadece.

Usb yada Pc adapter ile gönderirken
OP de
PG PC interface de
ve Wincc de yapmam gereken ayarlar nelerdir.
 
TP177 B Op de port mpı/profıbus ve USB var

Bunu biliyorum. Panelin arkasındaki DIP Switchlere bakarsanız RS422 veya RS485 ile de haberleşebildiğini görürsünüz. PPI da RS485 in protokol olarak biraz daha gelişmiş modeli.
%100 bağlanacağını iddia etmiyorum çünkü denemedim hiç. Dolayısı ile üzerine de düşmedim.

Elinizde USB adaptör var ise Panel üzerinden kontrol panele girerek Transfer menüsünden istasyon adresi, haberleşme hızı (187.5 kbps) ve panel adresi tanıtılır ve Mod MPI/DP alınır. Set PG PC interface'den PC Adapter MPI seçilir. WinCC'den transfer yöntemi MPI/DP seçilerek adres kısmına OP'nin adresi girilir. Bu kadar.
 
XP yuklu bir siemens PG ye wincc sp2, kurarak mpı kablo ile TP177B ye program yukledim.
PC-MPI adapter ile OP de ne denediysem olmuyor.PC adapter ile S7300 ise yukleyebiliyorum,Op olmuyor.Geniş bir zamanda yine uğraşacagım.
İlginize teşekkürler.

Bugün PC-MPI kablo ile 19200 hızla TP177B ye program yukledim.
Gecen hafta ne denediysem olmamıstı.
Arada yapılan tek değişiklik o PC ye s7300 kurmus olmam.

Pc Mpı adapterin, Usb olanı com port olana göre daha agır calısıyor o da ayrı bir enteresan
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
TP177B panellerde ethernet girişide mevcut cross kablo ile de program yüklenmiyormu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst