Toggle Anahtar Sorunu İçin Yardım.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Arkadaşlar. Bizim tiyatronun ışık sistemine 1000 watt lık halojen lamba için 10 amperlik toggle anahtar taktım ve anahtar 10 dakika içinde eridi gitti. On amperlik toggle anahtar 500 watt halojeni kaldırdı. Bu anahtar boyutunda nasıl bir anahtar sistemi kullanabilirim? Boyut olarak sığması lazım. Yer çok kısıtlı olduğu için başka bir şey uygulayamıyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1000 w holajen lamba 4,54 A akım çeker,montaj yapabilirsen 10A otomatik sigorta tak derim.
 
Otomatik sigorta derken şalterlerden bahsediyorsun sanırım. Benim yaptığım plexi glass kutuya sığmıyor maalesef. Toggle anahtar değerinde bir malzeme arıyorum.
 
Kardeş,gene toggle anahterını kullan ama bi kontaktör çektir bu anahtarla,direk bu anahtara o kadar wattlı bi şey bağlarsan tabiiki erir.
Syg.
 
Halojen ampülü direk akım değeri olarak 5 amper çekmiyor, 1000W lanbanın çektiği akım kataloglarda(emo) 9,5A olarak gözüküyor(ısınmasıyla alakalı heralde),seçtiğin anahtar sınır değer olduğu için kaldırmamış olabilir. kaç amper çektiğini pens lede kontrol et istersen. ya kontaktörle sür yada daha yüksek amperajlı bir anahtar seçmelisin.
 
Toggle anahtarın bir de 25 amperlik olanı var. Onu denesem yine ısınıp erir mi acaba. Başka bir sorumda, ben bu anahtarların altına tas dimmer taktım ve ışık ayarı yapabiliyorum. bu tas dimmer yerine potansiyometre ile 500 watt holajen lambaları kontrol etmem mümkün müdür? Teşekkürler.
 
Kardeş

Ben linkteki siteyi inceledim ama 1000 watt dimmer 83 lira. Tiyatroda sahne ışıkları için kullanılacak. Ben 500 watt tas dimmer aldım tanesi 4.50 liradan. Bu çok pahalı. Zaten bizim cepten gidiyor. Yoksa her türlü alınırdı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst