tia portal motion control hak

Ben siemensten başka panasonic ve nadirende olsa lg plclere bakıyorum dostum siemense nazaran daha kullanıcı dostu arayüzleri var ama bende sana katılıyorum siemensin gözünü seveyim :)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
tamam siemens zor ama zor olan durum algoritma yazarken uğraştırması diğer plcler-codesys tabanlılar hariç- çizgi çiz , sil çok boğuyor valla ama işte ekmek parası mecbur katlanıyoruz:)
 
B&R plcler var abicim. G kod , M kod,cnc vb. uğraşıyorsan iyi çözüm sunuyorlar ama lisansını bulamadım bir türlü 2500 euro para istiyorlar.
 
Dediğin plc leri bilmiyorum dostum genelde siemens işleri yapıyorum, illaki crack bulunur ama biraz kurcalamak lazım interneti :)
 
Bu aralar uçan makas uygulamalarına sardım kafayı, 2 servoyu senkron etmek vs işlemler yapmak istiyorum. Türkiye'de daha pek yaygın olduğunu düşünmüyorum, yapan çok firma var ama bilgi sıfıra yakın, heleki siemens tarafında nasıl yapılır bir fikrim yok. Onunla uğraşıcam bu aralar bakalım şirkete s71500 birde s120 lerden aldırabilirsem :)
 
inş ideallerini gerçekleştirirsin. interpolasyon oalyını 1200 ile yapamazsın 1500 ile yaparsın doğru diyorsun.
ama o da çok pahalı. 1500 yerine VİPAnin muadil modeili bul derim :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst