Teypten AUX Alma

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
DSC_1067.JPG
DSC_1068.JPG
DSC_1069.JPG
Elimde eski arabadan kalma oto teyp var ben bunu anfi ve radyo olarak kullanmak istiyorum. radyo çalışıyor fakat teyp'in ses, bas, tiz ayarlama ve kumanda gibi özellikleri ile birlikte kullanmak istiyorum. Teypin CD sürücüsü arızalıydı onu çıkarttım. Onu çıkartmadan önce taksamda çıkartsam da cd'ye geçiş düğmesine bastığımda close ve biraz sonra open yazıp radyoyu açıyor... Bende auxu cd romun yerine takacağım. Fakat nereye takacağımı bulamadım :p Heralde LP7313 entegresi fakat internette entegrenin bilgisi yok...
 
Ent şeması entegrenin şeması mı? Ben biraz kurcaladığımda 3 tane stereo girişi olduğunu gördüm. Cd okuyucuyu çıkarttım komple bunu geri tekmam gerekmez değil mi? Direk entegrenin girişine bağlayacağım sorun olur mu acaba?
 
Detaylı bakmamıştım, data pinleri de var sda scl bu sebeple ihtiyaç duyabilir.
 
Kardeşim sen bana hangi entegre olduğunu söylesen yeter :oops:
 
Birde cd çalara geçtiğimizde close sonra open yazıp fm radyoya geçiyor muhtamelen cd yeri boş gördüğü için. Ama cd yeri cdyi çevirmiyor meksnik aksam bozuk diye sadece kartı var elimde. Birde motorları tabi :D bu karttaki entegreleri kosa devre filan yapıp dolu gibi gösterirsek çalışır ama ses giriş.yerlerini bulamıyorum. 2. Fotoğrafta cd çaların kablo girişi var ordan bi baksr mısın :oops:
 
Lp7313'ün datashellinin linkini atar mısınız?
 
attachment.png


Bus girişleri ile bu entegre kontrol ediliyor sayın by_lent ustamızında dediği gibi. Pin bilgileri yukarıdaki resimde de görünüyor. Faydası olursa. Burda 3 adet giriş görünüyor.

1 Radyo
2 Cd

3. nedir cihazın arkasında aux girişleri hali hazırda olmasın?

Yoksa entegrenin radyo girişlerini bulup bir anahtar vasıtası ile farklı kaynağa yönlendirip kullanabilirsin düşüncesindeyim. CD olayı biraz karışık neden dersen cd konumuna geçtiğinde sürücünün cd ok sinyalini geri göndermesi lazım. Bu pinlerin detayını bulman lazım. teybi kandırman lazım. Yani karışık iş.

Kolay gelsin.
 
Çok sağolasın kardeşim ben çok aradım bulamadım ne desem hakkını ödeyemem :oops: senin dediğini anladım. Fm radyonun çıkışı ile entegre arasına anahtar yardımı ile aux kablosu ile fm radyo arasında geçiş yapmak. Ama anahtar çift giriş çıkışlı olması gerekiyor anladığım kadarıyla... Teyp oldukçe eski 94 model kartaldan sökme. Aux kablosu yok sadece hop çıkışları var...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst