tersiyer sargı

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
39
bazı trafolarda tersiyer sargı bulunuyor bilen varmı yani kullanılmasının amacı ne
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tersiyer sargıyla ilgili cok güzel bi döküman var .burda paylaşmayı cok isterdim ama malesef yükleyemedim merak eden arkadaşlar varsa özelden mesaj göndersinler mail yoluyla gönderebilirim hoscakalın.
 
Ornegin America da kullanilan 50 MVA transformatorun voltajlari asg gibidir.
Primer sargi : 138 kV vector YN yildiz
Sekonder sargi : 69 kV vector yn yildiz
Tersiyer sargi : 13.2 kV vector d ucgen
Tersiyer sargili transformator 3 adet sargiya sahiptir : Primer , Sekonder ,Tersiyer

Tersiyer sarginin kullanilmasinin amaclari
1. YN yn vector gruplu trafonun sekonder tarafta olusan ariza akiminin primer sargiya etki edecek hata akimi degerini azaltmak icin kullanilir.
2.Y y vektor gruplu trafolarda tersiyer sargi yoksa faz notr yuklenmeler 10 % ile sinirlandirilir. Ucgen vektor bagli tersiyer sargi varsa nuvenin uc bacaginda amper sarim dengesi olusur.Boylece trafo faz notr yuklenebilir.
3.Genelde tersiyer sargi trafonun nominal degerlerinin 1/3 kadardir. Tersiyer sargi terminalleri transformatorde kapak ustune cikartilir. Topraklama trafosu baglanarak bir sebeke kurulup enerji saglanabilir.
 
trafolardaki üçüncü sargıya denir. tertiary winding. Bir kaç kullanım amacı vardır. 2 adet farklı alçak gerilim sargısını da kullanabilirsiniz duruma göre. bir diğer kullanım amacı ise YNyn sargılarda oluşacak olan 3. harmoniğin dengelenmesidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,435
Mesajlar
917,607
Kullanıcılar
450,361
Son üye
trise

Yeni konular

Geri
Üst