Termik santral baca paratoneri

sakca

Üye
Katılım
24 Eyl 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar ben termik santral inşaatında çalışmaktayım. Baca 210 m. baya yüksek yani. bunun paratoner topraklaması için 60x8 lamalar (galvanizli çelik) tabandan bacanın tepesine kadar betonun içinden geçirildi. baca yüksek olduu için diyelimki çok şiddetli bir yıldırım olduğunda betonarme yapının etkilenme olasılığı nedir. yada betonun içinde geçirilmesi doğrumu?? Teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Proje kimin ?Beton içerisinden geçirilmesinin,sakıncalı olduğunu düşünüyorum.
 
projeyi çinliler yapıyor

peki bunun gibi projelere varmıdır türkiyede. bunun uygulanması bizim standartlarımıza uygun değil diye biliyorum. sanırım projenin anlaşma aşamsında çin standartlarınin uygulanması kabul edilmiş. kafam karıştı bu çinlilerin projesinden
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Örnek teşkil eder mi bilemem ama, çok da yüksek olmayan bizim yaptığımız AVM lerde iletkenler beton direkler içinden geçiriliyor, sizin örnekten bir farkı ise faraday kafesi yöntemi ile muhtemel yıldırımın etkisi çok sayıdaki iletkene paylaştırılarak azaltılmakta(manyetik tarafı saymıyorum).

Sizin örnekte de sanırım birden fazla iletken var dolayısı ile düşen yıldırım akımı paylaştırılmış oluyor bana göre 60x8 lamalar için pek bir tehlike olmaz.
 
Bu baca Çayırhan Termik Santraline ait. Stajyer olduğum zamanlarda görüntüyü almıştım. Bu bacada iletken beton içerisinden geçirilmemiş betona harici olarak monte edilmiş.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst