Teknik eleman bu kadar ucuz mu?

3 senedir maaşları standarta bağlamışlar sanki nereye gitsen üç aşağı beş yukarı aynı para teklif ediyorlar
 
merhaba
teknisyen, tekniker hatta mühendis hangi konumda olursanız olun, yaptığınız işin önemini hissettirecek ve sizin seviyenizde başka birinin bulunabileceğini düşündürtmeyeceksiniz.
aksi takdirde ekipteki performansınız, fazla mesaileriniz, fedakarlığınız, düşük maaşınız, ekipte organize çalışmanız işveren yada teknik olmayan idare tarafından suistimale uğramanız kaçınılmaz olur.

ilk işe girecek arkadaşlar düşündüğünüz maaşı; yapabileceğiniz işe, çalışma saatlerine, izin ve sosyal haklarınıza, tahsilinize, tecrübenize dayanarak belirlemenizi ayrıca işe girdiğinizde 1 sene zam alamayacağınızı hesaplayın.

şunu unutmayın; -şimdi işe bu kadar maaşla başla sonrasında gerekli iyileştirmeler yapılacak lafını işletmelere dikkat edin çoğu zaman sözlerinde durmadıkları gibi -istersen kapı orada. diyebiliyorlar.

sözün özü bence herkes meslek pazarında fiyatını koyar kim isteklerini karşılyorsa ona çalışırsın.
 
Büyük bir A.Ş. firmasında otomasyon teknikeri olarak görev yapmaktayım.Sabah 8:00 akşam 18:00 cumartesi çalışma var Gece kaç olursa olsun arzısa cıkınca şirketin şöförü gelip evden alıyor ve artık kac saat sürerse bazen hiç paydos etmeden ertesi iş gününe işletmede devam ediyorsun,üstelik fazla mesaide yok.Birgün hasta oldugunuzda izin aldıgınızda maasınızdan kesılıyor.Her fırsatta keser gibi olayları kendıne yontan bir müessede çalısıyorum.Aldıgım maaş 1300 operatorler ın elıne 1200 tl gecıyor.Eee şimdi sizce kantarın topuzu neden dengesını bulamıyor.Zam istesen sana zaten cok maaş verıyorum denılıyor.Üretim hattında oluşan arızaları hızlı çözüm buldugunda sana afferin bile diyen yok.

Aziz Dostum,
Maalesef kapitalizmin genel kuralı bu...İşçilerin ve tüm çalışanların haklarını koruyan yasalarda boşluklar olunca iş verenlerde bu boşluklardan yararlanmanın yollarını arıyorlar.
 
şimdi arkadaşların hepsinin yazısını okudum bütün arkadaşlar haklı ama ben bişeyler yazmak ve eklemek isteiyorum şimdi bir arkadaş demişki bizde mühendisler gibi birlik olalım olsan ne yazar kardeşim sanki mühendislerin birliğini sallıyan varda adam mühendis diyelim iş başvurusunda bulunuyor benim kayıtlı olduğum oda bu maaşın altında almama izin vermiyor diyor ama burası türkiye özel sektördeki müdür ise yemişim odanı diyor çalışırsan bu yoksa kapı orada sana kolay gelsin diyor kardeşim adam dışarıdan bir mühendisin diplomasını kullanıyor veriyor aylık 300 lira işine bakıyor bazı arkadaşlar yazmış tekniker teknisyen özel sektörde bunların bir anlamı yok arkadaşlar adam işinin görüldüğüne bakıyor şimdi çoğu arkadaş yazmış sen gidersin başkası gelir doğru ama insanlar ne yapsın durum belli haklısınız teknikerlerin teknisyenlerin mühendislerin hakkı ödenmez mesela ben çalıştığım fabrikada 1500 tl maaş alıyorum bizim fabrikada 1 saat üretim dursa 4,5 ton üretim kaybın vardır demek buda dünyanın parası demek bunu mühendis olsun tekniker 10 dk içinde halleder patron işine bakar demezki benim elemanım bu işi hızlıca yaptı adamın maaşını iyileştirme yapayım yok kardeşim bir ikincisi devket bu işe el atması lazım bir firmada iki gün çalışan götüne pense tornavida takan elektrikçi oluyor vatandaş işin kalitesine bakmıyor işim görülsünde nasıl olursa olsun ucuz olsun burada kalite aranmıyor burası türkiye keşke bütün tekniker ve teknisyen yada mühendis arkadaşalr hakettiğini alsa benim bir arakadaşım var siemenste yetkili servisinde plc yazılımı yapıyor makina yapıyorlar adamın aldığı maaş 1500 tl adam vermiyormuş patron sen gidersen bana elemnmı yok diyormuş isteyen çalışır istemeyen çalışmaz diyormuş durum bu arkadaşalr tabiki elemanına adam gibi maaş veren yerlerde var bunuda gözardı etmemek lazım neyse arkadaşlar hepinize kolay gele
 
İdari bölüm okumalıydık...gerek yokmuş....gerçekten bu kadar uğraşmaya
Evet katılıyorum adamlar rahat rahat çaylarını kahvelerini içiyor teknik personel özellikle elektrik ve elektronik genelliklede elektrik hep igne ucunda.Hesap kesilecek kişiler onlar.

ben farklı bir konuyuda ele almak istiyorum ;büyük şehir belediyesinde bir iş günü sabah 08.30 işbaşı 08.45 kahvaltı 09.00 kahve fal ve gazete 10.00 wc esneme gerneşme dedikodu 10.30 zar zor işbaşı 11.45 öğle yemek paydosu 13.30 off yine işbaşı 13.45 diş karıştırma msn facebook 14.00zar zor işbaşı 15.00 çay kahve molası 16.30 hızlıca terk mesai biter 2000 tl maaş annesi ölse ücret hanımı doğum yapsa ücret odun parası çocuğun dişi çıksa ücret 3 ayda bir ikramiye ve maaş 2 gün geçiktimi küfür babası mezardan kalksa ikramiye alacak vatandaşada sıfır hizmet azarlama süper
diğer adam sabah 8 den akşam 7 ye canı çıkıyo garibim aldığı sadece kuru maaş 650 tl yani bizim durumumuzda bunun değişik bir yanı çok öfkeliyim arkadaşlar özür dilerim.

Ben iş icabı bazen bazı kurumlara gidiyorum adam bilgisayarda kantır oynuyor kadın oya yapıyor digeri chat msn zaman dolduruyor ve kızıyorum adalet bumu bunları gören yok mu ben mi görüyorum sadece bunların hepsini şikayet edip işten attırmak istiyorum bir şey sordummuda sofrana sofrana iş yapıyorlar bir gün kantır oynayana ben bu kurumdan geliyorum diyip bilgisayarını baktıdığmda hızlıca bilgisayarını kapatım buyrun nasıl yardımcı olabilirim dedi ve müdürün kim demek geldi ama o an orda kurum adına oldugum için işleri karıştırmamamak için Allahından bulsun dedim ve çıktım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
günah keçisi hep teknik kadro olur.ama üretimin akışı onlara bağlıdır.
 
Değerli arkadaşlarım ferdi olarak çaba sarfeden hiçbir meslek dalı elemanları hedefine ulaşamamıştır. Hiç gördünüzmü, meslek odası veya deneği olan bir kuruluşun mrsleki veya ekonomik problemleri çözmede, ferdi hak arayanlar kadar bocaladığını...tabiki hayır. Ya meslek dalınızda bir derneğe veya odaya üye olacaksınız .....yada en önemli etkenlerden biri, bir sendikaya üye olacaksınız.....bu bir sosyal yardımlaşmadır........ayrıca öyle bir imkanınz yoksa mesleğinizi çok çok iyi bilecek ve bildiğinizi hissettireceksiniz.
Saygılarımla
 
.....ayrıca öyle bir imkanınz yoksa mesleğinizi çok çok iyi bilecek ve bildiğinizi hissettireceksiniz.

Bu cümleye sonuna kadar katılıyorum.
Ancak meslek odaları ile ilgili söylediklerinize katımıyorum. Onlar haklarımızı gereğince savunabilmiş olsalar şimdi bunları konuşuyor olmazdık...

Foruma göz atın, göreceksiniz ki emek=ücret eşitlemesinden pek çok şikayet var. Kalitesiz işlerden pek çok şikayet var.
Ekonomik politikalar böyle olduğu sürecede, şikayetler devam edecek.
Dünya politikası bu.
Kölelik politikası !!!
Karın tokluğuna çalışan adam işçi midir, köle mi???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst