taret hatası yardım lütfen

nasah53

Üye
Katılım
17 Eyl 2008
Mesajlar
320
Puanları
1
Yaş
39
dirinlerin ürettiği Siemens Sinumerik 810 D Kontrollü CNC Tornamız var bi kaç zamandır
taret hatası vermekte ekranda (510002 tool turret hazır değil )hatası veriyor cihaz bi gün gayet güzel çalışırken ikinci gün aynı şeyi yapınca ne mümkün çalıştırabilelim bazı zamanlar bunu yapmakta ve bu da işimizi aksatmakta servis geldi çözemedi ne yapıcağımızı şaşırdık makine yatar oldu elimizi kolumuz bağlandı
yardımcı olabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler resim eklemek istedim fakat nasıl ekleniceğini bulamadım.
 
Tareti kontrol eden servomotorun encoder i ile ilgili bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Eğer motor encoderli değilse taret sisteminin istenilen referans noktasına ulaşıp ulaşmadığını denetleyen bir var yok sensörü veya switch ile ilgili bir durum olabilir bütün bunların sağlıklı bir şekilde çalışmasına rağmen sorun devam ediyorsa bu makinanın ana proğramı ve bu proğramı çalıştıran donanımla ilgili bir sorundur diye düşünüyorum kesin birşey söyleyemiyorum görmek lazım.
 
Taret sorununu çözebilmek için öncelikle sizin tezgahınızda kullanılan taretin marka ve modelini bilmek gerekli ve bazı tezgahlarda taret için ayrı kart kullanılır sizin tezgahtada böyle bir kart varmı var ise modeli nedir.
Drug1 arkadaşın dediği gibi görmeden kesin bir şey söylemek zor. Konu ile ilgili olarak bilgileri yazar iseniz yardımcı olabileceğimi sanıyorum.
 
taretin markası sruter
arka tarafındada sruter ek 600 yazan bir kutu mevcut
yetkili servis bu kutunun arızalı olabiliceği düşüncesiyle yenisini gönderdiler fakat taret aynı hatayı verdi
arızaya geçince arkadaki ek 600 ün üstündeki dijital ekran F361 kodu veriyor


neden resim ekleyemiyorum arkadaşlar ??
 
Sruter ? Sauter ? Markası tam olarak Sruter mi ?Makinanın manuelinden ve / veya taret unitesinin mevcut ise manuelinden , f361 error code hakkında yabancı dilde de olsa bilgi mevcutsa burada paylaşırsan problemin çözümü için yardımcı olabilir.
 
Son düzenleme:
şöle bişey farkettik taret dönmediğinde yanı tek kalemlik iş olunca sorun çıkmıyor fakat taret döndüğü zaman ikinci kalem gerekince taret o hatayı veriyor bizde şimdilik tareti döndürmeden elimizde olan işleri yapmaya çalışıyoruz elimizde fabrikadan gelen yanlızca sınumerık kullanım kılavuzu var genel bir kılavuz mevcut taret ve mevcut ekipmanla ilgili bir kitapçık çıkmadı
 
sauter ek 600 sürücü değiştirildi sorun çözüldü arkadaşlar ilginiz için tşkler
 
çıkan sürücüyü inceleme fırsatınız oldu mu ?
 
fırsat olmadı parametreleri hatalı olduğu sölendi sürücü değiştirildi makine yarım gün çalıştı tekrarından aynı hatayı verdi ölede kaldı yurt dışından yeni sürücü bekleniyor.
 
Parametrik hata için sürücü değiştirilmesi ilginç , sürücüyü yeniden proğramlamak o kadar zor mu acaba ? Mevcut database leri olması lazım servisinde. Bahsettiğin sorun daha öncede belirttiğim gibi pozisyonlama ile ilgili mekanik bir sıkıntı olabilir. Birde motoru ve encoderi incelemenizi nacizane tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,501
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst