Tablet PC veya Raspberry Pi ile Araçtaki 12v Rölelerin Kontrolü

Dağcan

Üye
Katılım
27 Ara 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar merhaba,

Alışılmışın dışında bir projem için yardım ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

Basit olarak anlatmam gerekirse; toplama aşamasında olduğum bir aracım var. (90 model FSM 650E) Aracın torpidosuna Çin üretimi olan tablet bilgisayar yada dokunmatik ekran entegre edilmiş olan raspberry pc entegre edip aracın çeşitli kontrollerini de bu tablet pc veya raspberry pc üzerinden yapmayı düşünüyorum.
Örneğin; aşamalı olarak park lambalarının yanması, kısa farların açılması, dörtlü flaşörlerin açılması, sağ ve sol camların yukarı aşağı fonksiyonlarının kontrolü, merkezi kilidin aç/kapa fonksiyonunun tetiklenmesi, iç aydınlatmanın açılması vs vs gibi otomobilde anahtar yardımıyla açılan fonksiyonların hepsini bu panel üzerinden kontrol etmemi sağlayabilecek bir sistem varmı? Kendi düşünceme göre anahtar yardımıyla tetiklenen röleleri bahsetmiş olduğum platformlarda tetikleyebilecek donanımı oluşturabilirsem gerisi kolay iş diye düşünüyorum.

Bu konu hakkında yorumlarınızı esirgemediğiniz için şimdi den teşekkür ederim.
 
Merhaba,
Bu konuda ben size yardımcı olabilirim.
1-Tablet PC'ye program yazılması(WİN8.1)
2-Kontrol kartı için PIC'e program yazılması
3-Kaç röle kontrolu gerekiyor?
4-Bu proje için ne kadar bütçe ayırdınız?
Verilecek cevaba göre devam edelim.
 
İlginiz için teşekkür ederim,

Bütçe olarak net belirlemiş olduğum bir tutar yok aklımda ama şu sıralar işsiz olduğumu dikkate alırsam maksimum 300,00 lira gibi bir tutar yeterli olur sanırım. Gerekli olabileceğini düşündüğüm bazı donanımlar elimde mevcut zaten. Basit elektrik tecrübem olduğu için de aklım ve becerim elverdiğince kendim öğrenip yapmayı düşünüyorum.

Elimde mevcut olanlar;
- Android tabanlı 7 inç tablet pc
- Raspberry Pi2 (şu an gemide, gelmesini bekliyorum)
- Aracın restorasyon aşamasında fazladan satın aldığım far ve sinyal röleleri
- 12v araç tesisatı için gerekli olabilecek 10 farklı renkte 5 metrelik kablolar
- Olası bir kısa devrede ana sigorta kutusunun haricinde yine 12v luk 5 li sigorta kutusu

Yazılımsal olarak herhangi bir bilgim, tecrübem yok ancak sizden, yazılım uzmanı birkaç arkadaşımdan destek alabilirim yada netten birkaç örnek video, makale yardımıyla kendim de girişebilirim. Aracımı satın aldığımdan beri komple sökülüp tekrar toparlamasını kendim yaptım, yıllardır hayalimde olan bir araç olduğu için mümkün olduğunca her arızasını veya toparlanması gereken noktalarını kendim yapmaya çalışıyorum. (biraz takıntı oldu diyebiliriz :) hatta konu altında birkaç resmini paylaşacağım sizlerle.

Son fotoğrafta da, bahsetmiş olduğum kontrol panelini yerleştirmeyi planladığım bölgeleri işaretleyeceğim.

943105600_690.jpg
IMAG1079.jpg
IMAG1073.jpg
IMAG0883.jpg
IMAG0854.jpg
IMAG0601.jpg
IMAG0548.jpg
fcbd657158f0d17c695200b51153c95b.jpg



Torpidonun mevcut tasarımı tamamen değiştirilip biraz daha dolgun hale getirilecek ve süet görünümlü deri ile kaplanacak. Gösterge paneli de dış çerçeveden ayrılıp yenilenen torpidonun yapısına göre yerleştirilecek veya sökülüp parça parça eklenecek.
-Kahverengi olan bölümdeki ızgaranın yerine kasasından söküp direkt olarak torpidoya entegre edeceğim Garmin Nüvi 215T navigasyon cihazı eklenecek.
-Sarı çarpı attığım bölüm iptal edilecek
-Kırmızı ile belirttiğim bölüme de tablet veya raspberry den yapmayı planladığım kontrol panelinin ekranı gelecek, bu bölüm aşağı doğru uzatılıp vites kolunun paneli ile birleşecek.
-Mavi renkli köşe ve ek hatlarında da ilk başta bahsettiğim iç aydınlatma tertibatının bir parçası olacak olan Elwire aydınlatma olacak. (Kabul ediyorum biraz fantazi dünyasına kapıldım)
 
Merhaba,
Çalışmanız bana çok enteresan geldi.Fakat kullanacağınız android tabanlı tablete yardımcı olamayacağım.VB.Net ile windows tabanlı tabletlere olabilirdi.Maliyet açısından birşey yazmayaım.İşe başlayınca zaten göreceksiniz.En önemli kısımlardan biri de Tabletin kontrol edeceği kartın hazırlanması ve de isteğinize göre programlanması.(yazılması).
Not:Bu araçlar hatırladığım kadarı ile düz vitestir.Otomatik yapabilirseniz uzaktan dahi kontrol edilebilir. :) :)
 
Benzer çalışmaları car pc adıyla ara, hatta instructables.com da nokta atışı yaparsın ;) sonuçları bekliyoruz kolay gelsin. Bütçedeki rakamı aşabilir neyse hayırlısıyla bitir detaylı yazarsın.
 
Tam bu sıralar düşündüğüm proje inşaallah hep beraber size yardımcı oluruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst