Switch ile sınırlandırılmış servo

Katılım
27 Nis 2010
Mesajlar
57
Puanları
1
hayırlı geceler herkese..
bir servo sistem tasarlamayı düşünüyoruz.Servo motor Switch i referans alarak hareket edecek.
Mesela Switch i 300 mm sağ tarafa koyduk.servo hareketini uygulayacak Switche değdiği anda ise ters yöne yönelerek referans noktasına geri dönecek.
Ve bu işlem ben işlemi durdurana dek devam edecek.Tabi hız ayarı ve hold yada stop komutunu da uygulayabilmeliyim..
bu konuda biraz yabancıyım.yardımcı olmanız dileğiyle
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
evet hocam.plc siz olursa maliyet daha düşük olur.
nasıl bişey tasarlayabiliriz?yardımlarınızı bekliyorum..
 
salih_elektrikci , plc kullanmadan yapmak istiyorsan

1- Dahili pozisyonlama özelliği olan servo kullanarak bu işi yapabilirsin. Bu tip servolarda istediğin pozisyon bilgisini dahili pozisyonlama registerına yazarsın ve servo senin yazdığın bu pozisyon değerlerinde çalışır. Yazdığın registerın birde hız için registerı vardır. Burayada gitmek istediğin hızı yazarsın. Bu tip servolarda ayrıcana dahili home (referans) özelliğide vardır. Home sensörünü servoya girerek kolayca home buldurabilirsin. Böylece pozisyon limitini belirlemek için sensör kullanman gerekmez.

2- Aptal servo dediğimiz 1. şıkta anlattığım özellikleri olmayan bir servo alırsın. Bu servoyu hız modunda sürersin. Sensörü limit olarak dediğin gibi kullanırsın. Sensörü görünce servoyu dijital girişlerinden ccw dönüş bilgisini aktif edecek şekilde ayarlarsın ve servo ters dönmeye başlar. Hız modunda olduğundan potansiyometre ile hız ayarı yapabilirsin. Ters dönüp başlangıç noktasına geldiğinde bu sefer cw dijital girişlerden aktif ettirip pozisyonu dögüleyebilirsin. Dahili home özelliği bu servolarda genelde olmadığından Z fazına göre hariçten home buldurabilirsin.

3- 2. seçenekteki sistemi normal AC sürücü ilede yapabilirsin.

Kolay gelsin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst