sulama hattındaki suyun hesaplanması;

otekcan

Üye
Katılım
5 Nis 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar.
merak ettiğim bir konu var vede sizlerden yardım talep ediyorum. 110'luk sulama borusundan 4bar basınç ile bir saatte kaç litre su akar. bunu hesaplayamıyorum. yardım ederseniz çok memnun olurum.
 
Lütfen aynı konuyu birden fazla bölüme açmayınız,bu şekilde sorunuzun cevabına daha çabuk ulaşamaz ve forumda kirlilige sebebiyet vermiş olursunuz.
 
boruya bir adet su suyacı takarsan kafanı yormassın sana sayac soyler ..
 
Arkadasım tam aklımda degıl mıktarlar, bır ara bende ılgılenmişdim, aklımda kaln bnoru capı 3 inç de yaklasık 35 ton su akıyordu. Sizinki galıba 4 inçe takbul edıyor. Buna göre oran yapabilirsiniz.
 
zeybek teşekkür ediyorum. ilgilendiğin için. internette baya aradım ama formülleri bulamadım. ben 110 luk derken örnek vermek amacı ile söylemiştim. herhangi bir boruda belirli bir başıçla saatte kaç m3 akıtacağını hesaplamak için gerekli olan formülü bulmak istiyorum. ilgin için teşekkürler.
 
otekcan sorduğun soru ucu açık bir soru 110 luk borudan saatte 40 ton da su geçer 4 tonda senin bu boru dikeymi duracak yataymı asıl ne yapmak istediğini söylersen sana yardımcı olabilirim suyun basıncı ve debisi ayrı şeylerdir seçeceğin pompada önemli
 
arkadaşin sorusu sistemı bılenler için basıt :)bılmıyenler için karmaşik boru uzerıne basınç olçme ve sıvı akişini ölçerek net olmaz ama yazılımla yaklaşik değerlerle ölçme yapılabılır
 
pompa katalogların dan yukseklık ve captan secebılırsın ayrıca ıhtıyacın olan gucude gorursun kolay gelsın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst