Step Motorlar

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
STEP MOTORLAR

Stator sargılarının uyarıldığı darbeler yardımıyla oluşan manyetik alanın,Rotor manyetik alanı ile etkileşimi sonucu,sabit bir açı ile adım adım dönen motorlara STEP MOTORLAR denir.Bu motorlar doğrudan dijital sinyallerle kontrol edilirler.Step motorlar şayet kusursuz olarak kontrol edilirlerse,adım sayısı her zaman,adım sayısı her zaman girişe uygulanan pals sayısın eşit olur. Bu tip motorlar,çok çabuk ivmelenme,durma ve geri dönme yeteneğine sahiptirler.


- Step Motorlar ve Çeşitleri

- Step Motor Seçimi için Basit Formüller

- Step Motorun Kullanım Alanları

- Step Motorların Avantaj ve Dezavantajları

- Step Motorların Yapısı

- Step Motor Kontrolü - Deney

figure1-stepper-motor.png


Tüm bilgiler, ekteki dökümanların içeriğinde mevcuttur.
 

Ekli dosyalar

  • Adım Motorları Hakkında.rar
    374.1 KB · Görüntüleme: 30
  • Adım Motorları.rar
    346.7 KB · Görüntüleme: 27
  • Adim Motor Kontrolu - Deney.rar
    165 KB · Görüntüleme: 28
  • step motor secimi için basit formüller.rar
    87.4 KB · Görüntüleme: 33
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Diğer Dökümanlar Ektedir ;
 

Ekli dosyalar

  • Step Motorlar ve Yapısı.rar
    961.6 KB · Görüntüleme: 22
  • Step Motorlar.rar
    6.2 KB · Görüntüleme: 16
  • Step Motorun Kullanım Alanları.rar
    103.4 KB · Görüntüleme: 14
Evet gerçekten çok güzel bir şekilde hazırlanmış dökumanlar emeğine sağlık
 
Step motorlar açısal konumu adımlar halinde değiştiren çok hassas sinyallerle sürülen motorlara verilen isimdir.Step motorlar belirli adımlarla hareket etmektedirler bu adımlar motorun sargılarına uygun sinyaller gönderilerek kontrol edilmektedirler.Herhangi bir uyarıda motorun yapacağı hareketin ne kadar olacagı motorun adım açısına bağlıdır.Adım açısı motorun yapısına bağlı olarak 90,45,18,7.5,1.8 veya daha değişik açılarda olabilir.Motora uygulanacak sinyallerin frekansı değiştirilerk motorun hızı kontrol edilir.Step motorların dönüş yönü uygulanan sinyallerin sırası değiştirilerk saat ibresi yonu veya saat ibresinin tersi yönünde olabilir.Step motorların hangi yöne dogru döneceği,devir say.,dönüş hızı gibi değerler mikroişlemci veya bilgisayar yardımı ile kontrol edilebilmektedir.Sonuc olarak adım motorlarının hızı ,dönüş yönü ve konumu her zaman bilinmektedir.Bu özelliklerden dolayı adım motorları çok hassas konum kontrolu istenen yerlerde kullanılır. Umarım yardımcı olmuşumdur.İyi forumlar
 
eline sağlık kardeş. paylaşım çok işime yaradı..
 
teşekkürler işime yaradı bilgileriniz :)
 
Dökümanlar için çok teşekkür ederim.Çok faydalı olacağına inanıyorum.
Arkadaşlar ben aslnda otomasyon işleri ile içi içeyim.Bir çok aparat ve fikstür tasarlıyorum.Ancak iş otomasyona geldimi ben otomasyoncuya bir teknik şartname hazırlıyorum.İşte şurası şu kadar birim zamanda hareket edecek şurası böyle olacak gibi.Dizayn tamamen bana ait ama otomasyona gelince çok büyük sıkıntılar çekiyorum.
Lütfen bu işi bilen bir arkadaşımız bu işi öğrenebilir miyim ve nasıl öğremebilirim nerden başlamam gerektiği hakkında yardım etsin.Step motor programlamadan, pinömatik devre hazırlama programlama ve montajına kadar ki süreçi kendim yapmak istiyorum.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst