Step Motor Kontrolü

Ertek68

Profesyonel Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
1,733
Puanları
281
Yaş
52
Selamlar Arkadaşlar...
PLC ve Sürücü ile Kontrol edilen tek eksen bir düzenek var. Ancak çalışmıyor.
Ben daha önce hiç Step yada Servo motor kullanmadım...
Sorum; Step sürücüler illlaki PLC ile mi kontrol edilmelidirler. Kendi başlarına Sürekli aynı ve iki nokta arasında (sensörler vasıtasıyla) çalışamazlar mı ?
Step Motor Leadshine 8.5 Nm
Sürücü Leadshine M880A
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yok mu...? Fikir verecek arkadaş....
 
PLC siz elbette çalışır. Bir pas üretecin varsa (555 li basit bir devre yada pic programı iş görür) motor sürücüye pals leri verirsin. Basit bir kumanda devresi yaparak sensörlerden birisi lojik 1 üretir diğeri bunu sıfırlar dolayısı ile iki nokta arasında çalışır. fakat PLC ile çok daha detaylı bir çalışma yaparsın hız konum vs. gibi
Fakat yapacağın işlem çok basit ben ucuz olması ve seni çok uğraştırmaması adına Siemens LOGO! 24RC öneririm. Cihazın pals çıkışları var ve sensörlerle besleyip dilediğin çalışmayı yaparsın.
 
Teşekkürler Sn. Korfez
Bir yerde hali hazırda bir Panasonic PLC ile 2 adet sürücü ve motor kontrol edilecek şekilde yapılmış ancak hiç çalışmamış çalışmama sebebini bilmiyorlar. Bende daha önce hiç step motor uygulaması yapmadım. PLC kullanıyorum ama Panasonic kullanmadım.
Şimdi iş yeri sahibi bunları söküp yerine AC sürücü ve redüktörlü motor taktırmak istiyor. Aslında bir daha başı ağrımaması açısından banada mantıklı geldi ama diğer taraftan. Maliyetini düşünerek adamı zarar ettirmek istemiyorum.
Birde Step motorlar 8.5 Nm sanki kullanıldığı yer için küçük gibi geldi... O da beni düşündürdü...
O yüzden kararsız kaldım.
Kullanıldığı yer; Motor miline bağlı yaklaşık 100cm uzunluğunda 1.5 cm çapında bir sonsuz dişli vidanın diğer ucu yataklanmış. Motor döndükçe üzerindeki somun aşağı yukarı hareket ediyor. Alt ve üstte belli noktalara endüktif sensörler konulmuş onlar yön değişimini sağlıyor. Aşağı yukarı hareket eden somuna bağlı bir toz boya püskürtme aparatı var hortumdan gelen boya oradan püskürtülüyor.
Bir periyot (aşağı yukarı hareket) 30 sn. de tamamlansın istiyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,080
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst