step motor ısınması

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli ustalar step motorların belli bir ısıda çalıştıkları doğru. bu motorların 80-90 derece ısılarının normal olduğu söylendi bana.bu sıcaklık motora bir zarar vermezmi.doğru bir bilgimi yoksa yanılma payı varmıdır. 24 saat dur kalk yapan bir step motorda sorun oluşurmu.bu dur kalk 2saniye durma 2 saniye motor hareket halinde oluyor saygılarımla.
 
sistemde motor milinde hiç boşluk olmaması gerekiyor. frenli bir motor gibi çalışması lazım. üretici firma ısınmsnın normal olduğunu söyledi. ben doğruluğunun tasdik edilmesini öğrenmek istiyorum. saygılar.
 
Kullandığınız sürücü nedir kendinizmi yaptınız yoksa hazırmı
 
orjinal sürücü kullanıyoruz.ürünü satan yetkili bayi ısınmanın normal olduğunu söyledi ben gerçeği teyit etmek istiyorum. saygılar.
 
internette aratınca genellikle 40-50 derece çalışma sıcaklığı yazıyor pdf manual'lerde
izin verilebilir sıcaklık 70 C. (Muhtemelen belli bir süre ile sınırlıdır.)

Ama rasgele çalışmak istemiyorsanız motorunuzun marka ve modeli ile internetten arama yaparsanız üretici firmanın ısı değerlerini bulabilirsiniz.

Mesela National Instruments'in bir motoru için bilgiler; (ısı değerlerisayfanın sonuna doğru)
NEMA 17 Stepper Motors - National Instruments
 
Çok fazla ısınması ömrünü kaybetmesine neden olur. Ancak benim uygulamalarımda (Ever) sürekli 70C'de 1 yıldır hiç bir sorun çıkarmayan step motorlar mevcut.
 
step motorlar fazla ısındıgında mıknatısların ömrü kısalıyor önlemını al bence
 
Bizdeki step motorlar da el yakacak derecede sıcak çalışıyor. Ölçmedim ama sanırım 70-80 derece civarında olduğunu düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst