Step Motor Önerisi

toxi

Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar bir analog output modül ile bir step motor sürmem gerekiyor örneğin ufak bir araba projesinde arabanın hızının 10 km olmasını istiyorum ve bunu step motor ile yapmak gerekiyor yani step motorun hızını istediğim hızı getirip ve hızının sabit kalmasını istiyorum bunun için bipolor step motor uygun gibi düşünüyorum.

Analog output kartıda
bunu kullanmayı düşünüyorum

Konu hakkında fikri olan ve daha farklı düşünen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sanırım fikir sunabilecek arkadaş yok bu konuda peki step motorların hızını sabit tutmak için nasıl bir yol izlemem gerekir?
 
Merhabalar,

Öncelikle analog output kartı ile bahsettiğiniz kontrolü yapabileceğinizi sanmıyorum. step sürücüler step/dir mantığı ile çalıştığından motorun dönme hızı sürücünün girişine uyguladığınız step sinyalinin frekansına bağıl olacaktır. dönüş yönünün tayinide dir sinyalinin h veya l olmasına. örneğin 1.8 derecelik bir step motor kullandığınız varsayalım; bu motoru 1 tur döndürebilmek için 360/1.8--> 200 pulse uygulamanız gerekecektir. kabaca ve hesap kolaylığı açısından 600d/dk ile dönmek istediğinizi düşünürsek saniyede 10 devir ile dönmeniz gerekecek ve 200*10-->2khz lik bir bir darbe sinyali sürücü girişine uygulamanız gerekecek, tabi bu durumda sürücünüzünde bu frekansa uygun seçilmiş olması lazım gelecek. bu tarz bir uygulamayı en basitinden düşündüğümüzde pic ile bir pwm kontrolü yapıp sürücüye uygulamak veyahut plc tarzı bir kontrolör kullandığınızı düşünürsek özel step motor modülleri ile yapabileceğiniz kanısındayım.

Saygılarımla,
 
ben şöyle düşünmüştüm analog output kartının çıkışlarını step motor kontrol devresine bağlayıp motoru o şekilde kontrol etmek çünkü analog kartında da bir yazılım olacağı için bunu kullanmam gerekecek.

İlginiz için saolun iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst