standby yıldız-üçgen devresi

tikky___

Üye
Katılım
17 Nis 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
35
elimizde 2 adet 3 fazlı asenkron motor var ve bu motorlara yıldız üçgen yol verilecektir.. her motor ayrı yerlerden beslenecektir.. elimizde 2 kademeli bir pako şalter mevcuttur.. 1. kademede 1 motor çalışacak eğer birinci motor çalışmazsa bi süre sonra 2. motor devreye girecektir.. 2. kademede ise 2. motor çalışacaktır 2. motor çalışmazsa bir süre sonra 1. motor devreye girecektir.. motorlar ayrı şebekelerden beslenecektir..
örnek..( jeneratör 1 ) 1. motoru besleyecek
( jeneratör 2 ) 2. motoru besleyecek
doğal olarak kumada devrelerinin beslemeleride ayrı şebekelrden beslenecektir.. :;



Bazı pako şalterlerin 1 den fazla kontakları vardır.. yani pako şalteri 1 konumuna aldığınız zaman 2 ayrı kontağı kapatabiliyorsun. Ben bu devreyi kurdum.. buda devre için güzel bir ipucu .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tikky___ ' Alıntı:
Bazı pako şalterlerin 1 den fazla kontakları vardır.. yani pako şalteri 1 konumuna aldığınız zaman 2 ayrı kontağı kapatabiliyorsun. Ben bu devreyi kurdum.. buda devre için güzel bir ipucu .

Sayın tikky !

Problemi çözdün galiba. Bende 2 fazlı kutup değiştirici önerecektim. Şayet yapamadınsa yardımcı olmaya çalışırım. HOŞÇAKAL
 
Sayın : ŞEF


Kumanda problemleri, her kumandacı tarafından farklı yollar alternatifler kullanılarak yapılır, ben bu devreyi kurdum ancak konuyu açmamdaki amaç bu sorunun değişik alternatiflerini görmek.
 
Devrenin simulasyonu uzun sürdüğü için animasyona dönüştürülemedi, çalıştırma dosyası ve şeması ektedir.
Tek pako şalter ile istenilen bu çalışmada, programın eleman listesinde pako şalter yer almadığı için 2 adet üç kutuplu tek konumlu buton ile gösterildi, butonlara sağ tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

2di20zq.jpg
 

Ekli dosyalar

  • çalıştırma dosyası.rar
    9.2 KB · Görüntüleme: 3
Buda benim yaptığım.

K1 : ana kontaktör k4 : ana kontaktör
k2 : yıldız kontaktör k5 : yıldız kontaktör
k3 : üçgen kontaktör k6 : üçgen kontaktör
sb1 : pako şalter 1 konumu sb2: pako şalter 2 konumu


21mhyfn.jpg

2mq83a0.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,312
Mesajlar
916,611
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst