split klima arızası

yasara_84

Üye
Katılım
26 Eki 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
split duvar tipi lg beko 20000 btu luk (r22) klimada kompresorde ısınınca termik atıyor ve basma hattında buzlanma var. emme hattı gaz basıncına bakınca 6 bar cakısırken monifoltta nerdeyse o bar gosteriyor. klimda sogutma az olmaktadır.acaba kompresor pıstonlar asınmıs olabilrmi.ve yatta sogutucu akıskan miktarındamı sorun var... sistemde kacak yok yardımcı olursanız sevinirim...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
gaz miktarında sorun olabilir.
 
aynen katılıyorum gaz basıncı yüksek yada fazla gaz basılmış olabilir kompresör zorlanıyor
 
Selam.
sayın yasara_84 dış üniteniz çok kirlenmiş olabilir mi?
ve de iç ünite filtreleri?
Ben sizin klimacılık ile ilgili seviyenizi bilmeyerek yazıyorum,belki de siizn için çok basit şeyler yazıyorsam kusura bakmayın.
buzlanma gaz eksikliğinden olur.Ya da iç ünite kirli ya da fanı dönmüyorsa yapar.Kompresör ise yüksek basınçtan zorlanır (başka mekanik problem yoksa) ve sizin gaz basıncınız çok çok fazla.
Yüksek basıncın en sık rastlanan nedeni dış ünitenin kirli olması ya da fanın arızalı olmasıdır.
ben buzlanma ile aynı anda yüksek basınç olunca kafam karıştı doğrusu.
Bir de gaz yolunda her hangi bir tıkanıklık ta soruna yol açar,
fakat split klimada sanırım dry yoktur.Sanırım selenoid de yoktur( sanırımlı gidiyoruz ama,splitler garantili olduğundan hep servis çağırıyorum,o yüzden içlerini hatırlamıyorum) Bu durumda gaz yolunda prblem de yoktur.
 
sayın yasara,gerekli arza tespitini sn m-usta-fa yapmış .ona ilave olarak, özellikle basma hattında tıkanıklik olabilir .hattını gerekirse komple kontrol et(drayer ,dört yollu vana vs.).
 
slm arkadaşlar evimi taşıyacağımdan dolayı split klimayı sökeceğim bu işi kendim yapabilirmiyim. basitçe tarif ederseniz sevinirim teşekkürler
 
selam arkadasım öncelikle bu iş ıcin elbecerin varmı bilmiyorum ama bensana kısaca anlatıyım öncelıkle klimanı soguk konumunda calıstırıp gazını toplaman gerekiyor kliman calısırken rekor baglantısının yapıldıgı vanaların yanındaki kapakları ac ve alyan anahtarla ilk olarak basma hattının vanasını kapat ince olandır daha sonra yaklasık 1 dk sonra dönüsü kapat kalın olan simdi gazı dıs ünitemizin icine toplamıs olduk daha sonra klimayı kapat elektrigini kes söküme baslayabilirsin kolay gelsin.
 
hasancavus kısaca anlatmış takılırkende montaş demirlerini teraziye al ve lastik takozları tak cok önemli klimaın ses ve titrşim ömrü icin baştan yaptıgın işlemlerin aynısını yapacaksın kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,437
Mesajlar
917,622
Kullanıcılar
450,366
Son üye
msclsglts001

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst