Sorun bende mi? CV'me ne yazacağım?

sword61

Üye
Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaslar.Ben girne amerikan universitesi elektrik elektronik muh 4 sinif ogrencisiyim.sitenizi inceledim gercekten cok guzel olmus ellerinize saglik.siteyi incelerken sunu farkettim ki ben suan 0 im.bakiyorum is ilanlari kismindaki arkadaslarin cv lerine masallah hepsi dolu dolu yazmis.ben ins haziranda mezun olucam ve simdi dusundum de ingilizce ve almancam disinda hic biseyim yok.cv me ne yazacagim diye kara kara dusunmeye basladim.her arkadas bi suru program biliyo ben hic bi programi bilmiyorum.zaten okuldada ogretmediler.acaba bu arkadaslar bunu okulda mi ogrendiler yoksa kendileri mi kurslara giderek ogrendiler.Ne yapabilecegim hakkinda biseyler soylerseniz sevinirim gercekten cok karamsar dusunmeye basladim artik.simdiden tesekkurler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
istediğiniz programlar vb. çoğu okulda temel olarak anlatılır ama detay anlatılmaz siz kendi çabanızla kendinizi geliştireceksiniz
 
teşekkür ederim cevaplarınız için.ancak tandogan abi bizim okulda temel bile vermiyolar inan...inş kendimiz bişey yapmaya çalısacagız..
 
sword61 öncelikle mrb.. okudugun okulun faktörü büyük. yukarıdada söylendiği gibi okulda birşey öğretmediler ibaresi bencede çok yanlış sadece okulda sana genel bilgiyi werirler.
kimi insanın referansı çalıştıgı işlerdir kimininki ise okuduğu okuldur. ama sadece okul bitirmeklede iş bitmiyor. azıcık gayret sabır ve bişeyler öğrene bilme isteğiyle sende bi yerden başlamalısın. umarım çok başarılı olursun...
 
arkadasım merhaba,
ben de gecen sene mezun oldum ve senin gibi düsünüyordum ve bir işe girdim su anda 1 senede büyük degişim oldugunu söyleyebilirim.
bir kere eger işveren yeni mezun istiyorsa onun hiçbirşey bilmedigini kabul eder ve ona göre şirketiçi ve dış egitimler aldırarak istedigi gibi yetiştirmeye calısır.
işverenin temelde yeni mezun istemesinin 2 nedeni vardır.
1.si yeni mezun eleman ucuzdur.
2.si yeni mezun elemanı kendi kurum kültürüne uygun olarak yetiştirme sansın yüksektir, baska kurumlardan gelen elemanlar o kurumun prensiplerine göre calısmaya alıstıkları icin uyum zorlugu yasayabilirler.

sözün kısası seni alacak işveren teknik bilginden daha cok uyum, ögrenme istegi, kendi kendini motive edebilme özelligi vs.. gibi mental özelliklere daha cok bakar.

bir de yabancı dile cok bakar, o da sende mevcut. korkma işsiz kalmazsın ama bence önce askerlige git bu kriz ortamında..
 
askere git aradan çıkar
ilk başta maaş konusunu bir kenara bırak,zaten bırakmama şansın yok
bir yerlerden iyi-kötü başla
işini sev -azimli ol
 
Hepinize cok tesekkur ediyorum.Biraz olsun rahatladim gercekten.Zaten hemen hemen her kurum askerligini tamamlamis eleman istiyor.Bende okulu bitirir bitirmez vatani gorevimi yapacagim ins.ilk dusuncem turk telekomun sinavina girmek eger olmazsa artik baska yerlere bakacagiz...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst