Sorun Büyük, Ceza Daha Büyük

Evet sayın ustam verdiğin bilgi mantıklı geldiğinden ilk olarak bunu denemek istiyorum.sorunum ile ilgilenen tüm elektrikçi dostlara selam saygılar sunarım.

arkadaşım bana kalırsa reaktif güç kontrol rölenin ayarlarının tam doğru olarak yapıldığını kontrol et.çünkü hiç bir makina çalışmaz iken senin kaç kondansatör grubun var bilmiyorum ama hepsinin devrede olması reaktif güç rölenin ayarsızlığından kaynaklanır.bence önce buradan başla sonra rölen grupları sıralı devreye alıyor ise ilk 3-4 grubu küçük kvarlı kondansatörle değiştir derim.bu bence kalıcı bir çözüm olur
ilk kademede 5 KWAR var 2nci kademede10KWAR var 3te 25 KWAr var diğerleri 50 şer KWAR
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.Halo16,ölçü primerden olduğu sürece trafonun kendi endüktansının hakkından gelemezsin.Amerikayı bir daha keşfetmeye gerek yok.Sayaç ile eşit kriterlerde olmak gerekiyor.Bunun içinde akım bilgisini primer taraftan alman şart.Grup AR-GE nin Smart SVC-12C3L/OG ürününü tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,332
Mesajlar
916,758
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst