Somachine 4.1 Full

Eray bey merak ettiğim bir konu var bu programların hepsi son sürümleri midir acaba ? Schneiderin kendi sitesinden de buldum bu programları fakat kararsız kaldım hangisini indireyim diye. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Eray Bey, Somachine v4.1 ile basic bilgisayarımda kurulu fakat iki program da deneme sürümü olarak görünüyor. Bu programları nasıl lisanslayabilirim. Yardımcı olurmusunuz ?
 
Basic'i e-mail ile lisansladım fakat So Machine de deneme süresini tıkladığımda yada licese manageri açtığımda resimdeki hatayı veriyor. Ne yapmalıyım ?
Adsız.png
 
Tam size yazacaktım ki sorunu çözdüğünüzü gördüm malum iş güç mesai saatlerinde pek ilgilenemiyorum forum ile.
 
Problem değil sorunu çözdük fakat bi sorum olacak size. Sistemde m221 versiyon plc ile magelis hmıs5t panel bulunmakta. Plc programını basic yazılım ile çektim. Fakat somachine ile bağlanamıyorum görünmüyor. Ve panel programınıda hiç bir türlü göremiyorum. Bu panellerde upload işlemi yapılmıyor mu ? Hem plc hem panel yazılımını aynı program üzerinde görme şansımız yok mu ?
 
M221 somachine ile programlanamaz malesef sadece basic ile programlayabilirsiniz
 
Eğer ben yanlış görmüyorsam Somachine programında yapılandırma bölümünde Logic Controller sekmesi yani plc seçeneklerinde M221 bulunmakta. Buna dayanarak programlanabileceğini düşünmüştüm. Bunu atalım bir kenara panel hakkında ne düşünüyorsunuz ?
 
Orda seçebilirsiniz ama programlama için size somachine basic i açacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst