slc500 input modül cpu hata

aks_fazli

Üye
Katılım
19 Şub 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Yaş
42
selam arkadaşlar slc 500 plc nin input modülünde girişe fazla voltaj verildiği için opto ve dirençler yanmış değiştirdim ve yerine takmadan yanlışlıkla cpu enerji verdiğpim için sanırım plc kendini korumaya aldı ve hata veriyor bubu nasıl düzeltyebilirim elimde softwer ve kablosu yok yardımcı olursanınz sevinirim iyi çalışmalar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kablo şeması 2-3 olarak kablo hazırla proğramı internette araştır bulursun
3-2
5-5
 
plc kendisini bu durumda nasıl korumaya alır anlayamadım.

Böyle birşey mümkün olabilir mi?

Bilen birisi lütfen bu konuya açıklık getirsin
 
SLC-500 serisi PLC'lerde, eğer bozuk olan input kartını yerine takmadan önce CPU enerjilendirilirse, CPU I/O hatası verecektir. Karşılamış olduğunuz hata bundan dolayıdır. CPU korumaya alma gibi bir durumu söz konusu değildir. Bu hata iki şekilde giderilebilir. 1. si bütün I/O kartları takıldıktan sonra CPU enerjilendirilir ve hala hata devam ediyorsa CPU üzerinde ki anahtar önce PROG daha sonrada RUN moduna çevrilerek, 2. si ve kesin çözüm RSLogix 500 programı ile CPU'ya bağlanarak Hata giderilebilir.
 
slm,
'korumaya alma'tabiri yanlış olmuş ,ı/o modülü takılmadan enerji veridiği için fault (hata) verdi ve cpu üzerindeki anahtarla işlem gerçekleştirilemedi yani bu seçenek sorunu çözemedi tecrübe ile sabit olan tek çözüm olan cpu ya bilgisayarla bağlanarak çözüldü(hata seçeneği ortadan kaldırıldı reset gibi bir şey)sorun şurda bu plc nin softwarene ulaşamadık.destek alarak(rockwell)sorun giderildi herkese ilgilerinden dolayı teşekkürler ama yinede bu plc nin softwareni bulmak zor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst