Siz İşveren Olsanız Bu Ücreti Verir miydiniz?

Ya ekonomi bakanı sıkıntıyı itiraf ediyor peki çözmek için ne yapıyor. Bizler ancak tartışabiliriz, adaleti sağlayacak olanlar ne yapıyor? Sadece sıkıntıyı itiraf ediyorlar. Bir adım var mı, yok. Sadece daha çok nasıl köleleştirebiliriz, hadii emeklilik yaşı daha yukarı çekilsin, hadiii kıdem tazminatını kaldıralım! Nasıl bir çözüm odaklılık bu, gözlerimizi yaşartıyor. Eğer bir adaletsizlik varsa bunu çözmesi gerekenler çözmelidir, bizim görevimiz sadece ve sadece şikayet etmektir. Evet, görüp izleyip eleştirmektir. Düşünmek ve konuşmaktır. O yüzden eleştirenler hiç bir şekilde suçlanamaz. Bu halk denilen birliğin asli görevidir.

Eleştiri olmadan doğru yol bulunmaz. İster haklı olsun ister haksız.

Ne varsa eskilerde var ben bunu anladım:
Ey Oğul!Beysin!
Bundan sonra öfke bize; uysallık sana...
Güceniklik bize; gönül almak sana…Suçlamak bize; katlanmak sana…
Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana...
Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana...
Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana...
Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana…
Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana…

Şeyh Edebali madde olarak öldü ama tüm yönetenlerimize bu sözleri duyurulur...​
İyi hoşta ne alaka sanki eleştirilmesin tartışılmasın dedik.Sadece seviyeyi yüksek tutmamız gerekir.Eğitimli insalara yakışan budur dedik.
 
Sayın Baybars hakaret etmek yerine yorumunuzu katmanız ne kadar güzel oldu ama ama bu gün bu haksızlıkları yapan nesilleri yetiştirenlerde öğretmenler değilmi yoksa bu haksızlık yapan nesil okul okumadımı bu güne geldiler... Bu gün bu haldeysek demekki geçmişteki öğretmenler bu işi becerememişler....

Tam işte burda öğretmenlerin geçmişten gelip günümüze uzanan bu saltanatı tartışıyoruz... Öğretmenlik kutsaldır, çoçuklarınız bize emanet deyip kalkanlarını çekiyorlar ..... eeeee sonuç ..... neyi becerdiniz ....
Kocaman bir 0

Aksini ispatlayacaksan dinlemeye hazırım...
 
Arkadaşları bilemem elbette, ancak ben bu aşağıdaki sözlerin söyleniş tarzından da pek bir yüksek seviye algılamadım, sanki buraya yazan herkese karşı bir küçümseme hissettim, "yazılanlar bile ülkenin neden bu halde olduğunu gösteriyor" diyorsunuz, bu bence buraya yazan herkes için oldukça ağır bir itham, yanıldım mı acaba? (yanılmış olmayı isterim):

"Bu forumdaki en seviyesiz ,bilinçsiz,şuursuz konu ve tartışma olmuş.Zaten bu yazılanlar bile ülkenin neden buhalde olduğunu gösteren kanıtlar.Sanki ana karnında mühendis,doktor,öğretmen,avukat,tekniker,teknisyen olunuyor.

1-EDEP
2-HADDİNİ BİLMEK
3-SAYGI ve Hepimize biraz itidal lazım"
 
yazdıklarını görünce acaba doğrumu diye düşünmüyor değilim sayın genius.
 
Farzı misal, bir işletmeniz var diyelim. Allaha Şükür iyi kazanıyorda. Sonra bir biriminize üniversite mezunu birini almak gerekti ve iş görüşmesinde görüştüğünüz bir kişinin istekleri şöyleydi:

(İş isteyen kişi 4 yıllık aşağı yukarı tercih eden herkesin kazanacağı bir bölüm ve üniversiteden mezun)

-Sabah sekiz, öğlen bir arası çalışırım.
-Haftada en az 15, en fazla 25 saat çalışırım.
-Çalıştığım işin performansını kimse denetleyemez.
-Mümkünse haftaiçi boş bir gün isterim.
-Kar yağdığı zaman işe gelmem.
-Cumartesi-pazar kesinlikle çalışmam.
-Resmi tatilde çalışmam söz konusu olmaz.
-Ocak-Şubat gibi 2 haftalık bir tatil isterim.
-Yazın 2,5 ay kesintisiz tatilim olacak.
-Her eylül ayında asgari ücret seviyesinde prim isterim.
-SGK primlerin günü gününe yatacak.
-Maaşım 1 gün bile geçikmeyecek.
-Her 6 ayda bir zam olacak.
-Ben istemediğim sürece işten ayrılma olmayacak yani emekli olana kadarda iş garantisi olacak.
-Toplu ulaşım vs. indirim sağlanacak.
-Arada sırada ne kadar değerli olduğum belirtilecek.
-vs. vs.
-Ve maaşım en az 2.100 tl olacak.


Siz bu şartlarda bir adamı istihdam eder misiniz? Edersenizde bu ücreti verir misiniz? Hadi diyelim bu şartları kabul ettiniz, o zaman her seferinde zam zam diye bağıran bu şahsı çalıştırmaya devam eder misiniz???


bu vatandaş hiç para istemesede çalışmam çalıştırmam.

Konu neden öğretmenlerin üzerinde yoğunaştı ,anlamadım.öğretmenler böylemi çalışıyor?ya da bunlarımı istiyor?hiç zannetmiyorum.en azından benim mezun olduğum dönemlerde böyle değildi.eminim hala böyle değildir.
 
daha farklı bır yaklasım bu arkadas bole iş istiyosa iş yerınede bişiler vermesi lazm.yapacagı her ne olrsa olsun sayılı kısılerın yaptıgı herkezın yapamayacgı bırsey olursa ınan bu istediklerinden de fazlasını olr :D gel gelelım gunumuz sartlarında her kezın bir yedegi vardır:D:D
 
yazdıklarını görünce acaba doğrumu diye düşünmüyor değilim sayın genius.

Ben herzaman devlet denetimli özelleşmeden yana oldum. Yargı, emniyet ve TSK hariç herşey özelleşsin devlet sadece denetlesin çalışanın hakkını yedirmesin okadar ama orada çalışanşların kontrolü, kumandası tamamen özelde olsun yani bir çalışan kendini geliştirmeyip, memur zihniyetindeyse kapının önüne koyabilsinler.....

Yanılıyorsam yanlışsın deyin...
 
Arkadaşları bilemem elbette, ancak ben bu aşağıdaki sözlerin söyleniş tarzından da pek bir yüksek seviye algılamadım, sanki buraya yazan herkese karşı bir küçümseme hissettim, "yazılanlar bile ülkenin neden bu halde olduğunu gösteriyor" diyorsunuz, bu bence buraya yazan herkes için oldukça ağır bir itham, yanıldım mı acaba? (yanılmış olmayı isterim):

"Bu forumdaki en seviyesiz ,bilinçsiz,şuursuz konu ve tartışma olmuş.Zaten bu yazılanlar bile ülkenin neden buhalde olduğunu gösteren kanıtlar.Sanki ana karnında mühendis,doktor,öğretmen,avukat,tekniker,teknisyen olunuyor.

1-EDEP
2-HADDİNİ BİLMEK
3-SAYGI ve Hepimize biraz itidal lazım"


Arkadaşım o yazdıklarım bazı yorumcular için az bile tabii genele yazmak yanlıştı ama bazıları daha fazlasını hakediyor...
 
Vicdan meselesi vicdanı rahat olan akşama kadar yatar rahat olmayan ise hakkını verebilmek için didinip durur. özel sektörde ikiside işlemez ya hakkını fazlasıyla verecen yada verecen yoksa kapı dışarı. kpss ye girenlerin çoğu rahat olmak için giriyor görüyoruz karışanım edenim olmaz gibisinden düşünüyorlar, böyle düşünenlerde memur olunca sonuç bu oluyor.

dostum bence çok ağır bir cümle olmuş genelleyici konuşmak bence çok yanlış ki burda daha önce söylemiştim yatan özelde de yatıyor merak etme, açıkçası yatmaktan ziyade insanların çoğu özel sektörün artık mide bulandıran şartlarından bıktıkları için devlete yöneliyorlar özelde asgariden yatan bir sgk, belirsiz yıllık izinler, her an kovulma riski , sonu gelmeyen ücretsiz mesailer, cumartesi öğlene kadar (çoğu yerde akşam oluyor) muhabbetleri,ve daha da sayılabilecek faktörler(aslında bunlar çoğu işverenin hırsından ileri geliyor) insanları kamuya yöneltiyor, yoksa tüm gün yatmak için girende o vicdan varsa zaten sözümüz yok.
not:ayrıca tüm öğretmenler içinde odalarından çıkmama olayını da genellemek yanlış olur.aslında yine olay vicdan ve ahlak kavramlarına geliyor.
 
Burda herkes anlam kargaşası içersinde herkes bu yazılanlar içine girmez tabiki ama çoğunluk nasıl ? hep bu anlatılanlar gibi. Biri der öğretmenler alıyor maaşı yatıyor bi öğretmende çıkar kendini savunur yatmıyoruz kafa patlatıyoruz falan yani birtek senmi kafa patlatıyorsun hamal insanda kafa yokmu geçim sıkıntısı derdine çoluğunu çocuğunu düşüne düşüne herkesten çok kafa patlatıyor senin kafa patlattığın ne ki bunların yanında sonuçta roket tasarlayıp marsa uçma hesaplaması yapmadın herhalde öğretmen anlatır öğrenci kafa patlatır vs vs şimdi yine çıkar bi memur sever biz yatmıyoruz tamam sen yatmıyosun yatanlar için konuşuyoruz neden üzerine alındın ki ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst