Simatic S7 200 Encoder Data

Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
286
Puanları
1
Yaş
39
SIMATIC S7200 PLC Programı upload yaptım yedeğini aldım . sonra tekrar aynı plc yükledim fakat encoder datalar . hep sıfırlamış . peki ben nerede yanlış yaptım neden bunlar sıfırlar .
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Program data ve sistem blokları yükleme sırasında seçili ise herşeyi sıfırlayarak yükler. Sadece program blok yükle diyebilirdiniz.

Kalıcı adres kullanmamış olabilirsiniz.
 
Program data ve sistem blokları yükleme sırasında seçili ise herşeyi sıfırlayarak yükler. Sadece program blok yükle diyebilirdiniz.

Kalıcı adres kullanmamış olabilirsiniz.
Cevap için tşk yazılımı ben yapmadım çinli yapmış plc program alırken bu datalar gelmezmi upload esnasında. gelirse neden encoder değerleri sıfırlıyor upload yapıp aldığımı aynı şekilde download yaptım
 
Slm. Eğer yanlış anlamadıysam Datalar anlık değerler vs. yeni download sırasında sıfırlanır. Program içerisinde factory default yapılmadı ise sizin yeni dataları girip encoder gibi unsurları sıfır pozisyonuna manuel olarak getirmeniz gerekir. Konuyu yanlış anladıysam şimdiden özür.
 
Upload ile programı cekersiniz. Data adreslerinden değerler gelmez. Eğer onların silinmesini istemiyorsanız kalıcı adreslerde değerleri tutmanız gerek. Bu adresleride gerektiğinde programın biryerlerinden silebiliyoruz ama şu an hatırlayamıyorum.

Aslında bu değerler önemli idiyse ilk yazılımcı bunları kalıcı adrese tanimlamaliydi. Tanımlamamış olduğuna göre ya bunu bilmiyor -ki bu bence çok düşük bir ihtimal- yada bir önceki arkadaşın dediği gibi sistem için çok önemli olmayan ve yeniden çalıştığında kendi sıfır noktasını bulabilen bir yapı var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst