Sigorta indirildiginde cift faz geliyor

Katılım
9 Şub 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba araniza yeni katildim. Sorunumu anlatayim. Gecen gun evde priz degisimi yapmak icin sigortayi indirdim kontrol kalemiyle baktigimda prize cift faz geliyor daha once böyle bir sorun yoktu ana sigortadan kapatayim diye asagi indim enerjisa sayaç değiştirmiş yani dijital sayaç takmislar acaba sayacin kablolari tersmi bagladilar neden derseniz sigortaya giren kabloda notr var daha once tam tersiydi haliyle elektrigide kesmiyor. Bilgisi olan bunu aciklayabilir mi acaba teşekkür ederim şimdiden.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayaç kabloları ters bağlanmış görünüyor.Şirkete müracaat etmeniz uygunu.Uğraşmak istemezseniz,elektriği sayaç girişinden kestirip,sayaç çıkış kablolarından itibaren değiştirtmenizde yarar var.Enerjisaya müracaat ediniz.
 
Son düzenleme:
cevaplarını için teşekkür ederim arkadaşlar sistem monofaze en iyisi enerjisa yı aramak olacak sanırım
 
Kardeşim sayaç değiştirilir ken faz ve nötr un yeri değişmiş haliylen evdeki sigorta yi indirdiğin de notur kesilip faz olduğu gibi kalıyor anlayacağın sebeke den gelen faz direk eve verilmiş
 
Çift faz değildir o.Ölçü aleti ilemi ölçtünüz.Büyük ihtimal kontrol kalemi ile bakmışsınız.Sigortaya nötr girilmiş nötrü kesince faz cihazlar üzerinden dönüş yapıyor ve kontrol kalemiyle bakınca ikisindede yanıyor.
 
Aynısı benim başıma geldi yedaş sayaç değiştirdi sayaç çıkışlarını ters bağlamışlar aradım mühürü söktürdüm çıkışları düzeltim yeniden mühürlediler şimdi bir sorun yok.
 
ne kadar ekmek o kadar köfte bilinçli eğitimli teknik insan kendini iyi satıyor kalan döküntüler de böyle sıkıntılar oluyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst