siemens s7 1200 egitim seti

muzikmp3

Üye
Katılım
9 Eyl 2012
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
38
merhaba arkadaslar . basit kumanda devrelerını yapmak şimdilik ve plc gelistirmek için ilk etapta asagıdakı resımde işaretlı olan plc ve ek modulu almayı dusunuyorumda sizce nasıl yada baska onerınız varmı ? role anahtar falan kendıme gore set yapmak ıstıyorumda .. ayrıca sonra hmi dokunmatık kp 400 alıp onlarıda setime katmak ıstıyorum sızce neler yapmalıyım ? yada boyle eğitim seti satan hazır varmı aradım bayagı bulamadım 1 tane buldum 1212 c vardı ve kp 200 du galiba 3 000 tl dedıler cok fazla geldı gercı bunlarda 2013 fiyatları gene 1000 tl buluyor sızlerın onerısı nelerdır ? tia portal v13 var ayrıca normal ethernet kablosu ile program atılıyor diye duydm oylemı ? cok tskler ...

plc.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
operatör panel almana gerek yok plc ile hmı simulasyon pc den haberleştirbilirsin sana birtek cpu lazım birde mmc kart alırım ben olsam oda kart ile yapılan fonksiyonları simulasyon sımule edemiceğin için yoksa hiç birini alma s7 1500 simulasyon sana yeter zaten 1200 ün bütün fonksiyonları 1500 de var a dersen pto pwm falan sürerim encoder balarım en ucuz cpu yu al bide hafıza kartı sana yeter o kadar para verme zaten euro nolduğu belli değil
 
Madem para önemli ve ogrenme asamasindasin ben sana GMTCNT yi öneririm.

GMTCNT nin tüm modellerine program standart ethernet kablosu ile yükleniyor.

Bazı modellerine internet üzerinden hiçbir ayar yapmaksızın baglanabiliyorsun.

Hızlı pulse girişli ve hızlı pulse çıkışlı modelleri ve CPU üzerinde analog giriş çıkışa sahip modelleri de var.

www.gmtcontrol.com adresi daha faydalı olacaktır.
 
Alacağın PLC öğrenmen için gayet iyi.İlla siemens alacaksan 2014 liste fiyatına bak.Bu liste fiyatından %35 civarında indirim yapabilirler.3000TL çok. Deney setleri pahalı deney setlerine yönelme. Sen belirlediğin PLC'yi al. Gayet iyi. Dediğin gibi bi süre sonra da KTP 400 alırsın.Giriş çikış modülünü giriş çıkışlar yetmiyorsa al.Bence sonradan da alabilirsin çok önemli değil.
Kendine PLEXİGLAS'çılardan bir deney seti kutusu yaptırıp süper bir deney seti yapabilirsin.
Piyasa da artık en çok kullanılan PLC DELTA bundan da haberin olsun.DELTA hem ucuz, hem piyasada çok tutulan, hem de yardıma ihtiyaç duyduğunda sitesinden anında yardım geliyor.14ss PLC 170-200TL civarında. 12TL kablosu.
Siemens okullarda okutulur.Ama dediğim gibi otomasyon işi yapanlara bak. DELTA'yı göreceksin.Tercih senin.
 
cevap için herkeze tşk ederım ..VİPA marka plc duydum siemens ile aynı ozellker mevcutmus ... bı sitede bu ozelıklerde plc sını gordumde sizce nasıl ?
VIPA 214-1BC02 (1 ADET) :MPI Portlu, MMC Kart Yuvalı, 24Volt Beslemeli PLC
VIPA 221-1BF10 (3 ADET) :SM 221 - Dijital Giriş DI 8xDC 24V
VIPA 222-1BF00 (4 ADET) :SM 222 - Dijital Çıkış DO 8xDC 24V, 1A
**TOPLAM 24 Giriş, 32 Çıkış
+ USB MPI+ Kablo da var içinde plc.jpg

ayrıca egitim seti fiyatı sordum boyle bi teklif geldı bi satıs sıtesınden :) bende tia portal v 13 full u var demek kıa bayagı para ediyormus :)
s.jpg


 

Ekli dosyalar

  • s.jpg
    s.jpg
    96.3 KB · Görüntüleme: 54
merhaba kardeş.bu liste abartı gerek yok.bence sen s1215 dc olan modeli al.iki ethernet portu var.iki analog giriş ve iki de çıkış var.14 giriş ve 10 da çıkışı bulunuyor.yani sen şimdi 1212c alsan yanına dijital modul alacaksın.analog giriş var ancak analog çıkışta aldınmı oda ekstra olacak.bunları bir kat öyle hesabını yap.ekranda simülasyon ile de yaparsın.yok illa almak istiyorsan siemens yerine delta gibi easy view gibi ucuz olanlara yönelsen daha iyi olur kanaatimce
 
Analog giris ile isim yok şimdilik ama tabi olması güzel bir şey yapmak istedim sensör le r ile kumanda etmek yada durdurmak kontak to r lamba motor gibi cihaz la r i ! Peki yukarıda işaretli olan seçenekleri alsam iyi olur mu acaba? Hem daha çok giriş çıkış mevcut oluyor!

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
sayın muzikmp3 özel mesaj kutunuzu boşaltın galiba dolmuş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,579
Mesajlar
918,740
Kullanıcılar
450,584
Son üye
hakko75
Geri
Üst