siemens plc ile bitirme projesi

aragorn87

Üye
Katılım
9 Şub 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Bir bitirme projesi ustun de calısıyorm da elımde S7-200 ,CPU 222 var ve suan da calısır durumda ıstedıgım gırıs cıkısları veriyor.Yapmak istedigim proje de bir motoru profıl ustunde programıma göre sag,sol hareket ettirmem ve bekletmem şimdilik. Bunu yapmam için ne tur sensör kullanabılırım (gelen motoru gördumu durucak mesela sona programıma göre tekrar hareket edıcek profıl ustunde ) veya ne tur mazeme listesıne ıhtıyacım var acaba?:confused:Yardımcı olursanız cok sevinirim.
 
ileri gerı dondurmen için bır bant kullan bantın ilerı gıttıgını dusun bantın sona erdığı yerde bır adet sıwıc kullan bantın uzerınde de bu sıwıce değecek bır aparat bul gerıye donmek ıçın bu swıcten start alsın aynı seyı bantın basınada yap buraya değince bantakı aparat ılerı donsun boyle yaparsan motor ılerı durmadan gerı doner istersen zaman rolesı kuullanarak plc den swıc kullanmadan bellı bır sure ılerı sure bıtımınde ayarladığın surede gerı donebılır.. kolay gelsın pogram yazmayı pek beceremıom ama ıstedığın sey boyle bısey sanırım ...
 
Evet bunun gibi birşey fakt asıl ıstedgım sey motoru plc ye baglayıp istedgım sekılde programa göre ılerı,geri sekılde oynatmam ve bekletmem.Bunun ıcın ne tur bır motor kullanmam lazım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
büyük birşey yapmayacaksan redüktörlü küçük bir dc motor kullnanabilirsin switc yerine fotosel kullan.
 
Redüktörlü 1 adet DC Motor. Hızını ayarlamak istersen servo motor kullan :)
İleri geri limit kontrolü için 2 adet sensör (optik sensör ucuz olur nispeten, mekanik switch de olur hiç farketmez istersen lazer yada proximity koy oda olur :) )
CPU ve motoru beslemek için güç kaynağı. Adaptör de olur ama işte .. :S
Start ve/veya stop için buton.
Kablo bant ıvır zıvır.
 
Çok tesekkur ederim hafıften kafam da bırsey tasarlandı fakat sag,sol olayı halen nasıl yapıcam bılmıyorum.2 motor kullanıcam birisi sag ve sol yapması ıcın diger motor da asagı ve yukarı yapması için (zıncırı asagı bırakıp cekmesı ıcın)bu nedenle motorun kendısıde hareket etmesı lazım,bunu nasıl sağlıyabılrım bır dusunceniz varmı acaba?
 
Programda nasıl yapacağını biliyorsun sanırım.

Bağlantıda da PLC çıkışlarını 2 röleden geçir röle çıkışlarını on göre ayarla.
Faz nötr yerini değiştirirsen ters döner :)
İleri set ettiğinde + - olsun geri ettirdiğinde - + olsun.

http://www.vincmaksan.com/ buradan da mekanik olarak yararlanabilirsin.
 
:) Yok biliyorum da daha cok mekanık kısmı ıste.Vinçlerde normalde asagıda bır motor var sag,sol yapması ıcın bide yukarsında motor var oda asagı yukarı bıldıgım kadarıyla.Benım yapcagım olay tabi minyatur olucak,Bide 2 motoruda yukarı koyarım dıe dusunuyordum bu şekilde sag sol yapıp aynı zaman da dıger motorla asagı yukarı ıste.
 
Monoray köprü vinç diye bi arat googledan. kafandaki şekil çıkacak karşına zaten.
Ama Onun içine çarktır, ray üzerine monte kayar düzenektir vs vs.
Mekanik olarak ugraşırsın baya.

Aslında en kötü bi marangozda 2 hafta ugraşırsın :) ben tahtadan asansör yapmıştım bitirme projemde. Sürtünme ve destek sıkıntı oldu sonra.

Nasıl bi çözüm olur sana şu an aKlıma bişi gelmiyor açıkçası.
 
Ewet projemin coğu bitti programlama da tıkandım yanlız siemens S7-200 cpu222 kullanıyorum. tek bir inputla işi bitirmeye calışıyorum Q0.0 cıkısım 1.MOTOR SOLA,Q0.1 1.MOTOR SAĞA, Q0.2 2.MOTOR CIKISIM ASAGI, Q0.3 2.MOTOR YUKARI cekicek tir resimde görüldügü gibi.
Programlamamın işleyişi
Q0.0 cıkısı 25 sn sola
Q0.2 cıkısı 23 sn aşagı
Q0.3 cıkısı 22 sn yukarı
Q0.0 cıksı 25 sn sola
Q0.2 cıkısı 23 sn asağı
Q0.3 cıkısı 22 sn yukarı
Q0.0 cıkısı 25 sn sola
Q0.2 cıkısı 23 sn aşagı
Q0.3 cıkısı 22 sn yukarı
Q0.0 cıkısı 25 sn sola
Q0.2 cıkısı 23 sn aşagı
Q0.3 cıkısı 22 sn yukarı
ve yapabilrsem
Q0.1 cıkısı ile motoru eski konumuna getiricem

Yapmaya calışıyorum yarısına kadar geldim ama tıkandım kaldım yardım edebilirseniz çok sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst