Siemens CPU 314 battery fault hatası

Bayotto

Üye
Katılım
15 Mar 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Sayın arkadaşlar

Fabrikamımızda uzun zamandır kullanmadığımız bir makine vardı.Dün makineyi kullanıma açmak için şalterini açtık.Baktık ki hiç bir fonksiyon çalışmıyor.İncelemelerim sonucu PLC CPU üzerindeki Battery fault lambasının kırmızı yandığını gördüm ama CPU hala Run da...

Sormak istediğim;

1- Battery fault lambası kırmızı yanıyor ise CPU içindeki program koşmazmı? çalışmazmı?
2- Pil değiştirmek için dikkat etmem gereken koşullar ne? CPU enerjili ikenmi yoksa enerjisiz iken mi pil değişimi yapmam gerek? Değişiklik yaparken nelere dikkat etmeliyim?

NOT = Backup aldım program bloklarına ulaştım.Yani içinde hala program duruyor..


Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler

Hayırlı işler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sistem çalışırken çıkarıp değiştirebilirsiniz. Yeni pili takmadan önce 3 sn kısa devre edin diye söylemişti sıemens çalışanı arkadaş.
 
Teşekkürler.Peki şu an cpu run da olduğu halde program çalışmıyor.Battery fault la alakasıu olabilirmi?
 
programı yenden yükleyin eğer varsa yedeği program silinmiştir
 
Ben programı upload ettim.içinde program duruyor
 
Eğer elinizde koşan programın backup u varsa pil değişiminde enerjinin kesik olup olmaması farketmez.En kötü enerji yokken pil değişiminde program uçar.Tekrar yüklersiniz elinizde backup varsa.Fakat her zaman enerji altında değiştirmenizi tavsiye ederim.

CPU üzerinde Battery fault lambası yanıyorsa içindeki program sağlıklı koşmaz.
 
Merhaba,

sizin sorununuz defalarca geçmişte balıma geldi. yapmanız gereken enerji altındayken PLC pilini değiştirin. Hemen battery Fault hatası silinmezse stopa alıp tekrar run'a alın CPU battery fault hatasını silecektir. içerisindeki program hemen silinmez. Ancak Pil yokken enerjiyi kesip verirseniz program silinebilir veya program arızalanabilir. Bu nedenle kıesinlikle pil yokken enerjiyi silmeyin. Eğer programda silindiyse PLC üzerinde memory kart varsa, memory kart içerisindeki programı CPUya yükleyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst