Servo Motor Kalkış Yapamama Problemi

Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
98
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar;
Fanuc oi-tc kontrol sistemi olan bir cnc tezgahta hareketli takımları çeviren motor devreye alındığında kalkış yapamıyor motora elle yardım ettikten sonra motor çalışmaya başlıyor. Konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirmi
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Cnc tornanın taretinin (takım magazini) servo motorlu olduğundan eminmisin. Hidrolikte olabilir. Eğer motorlu ise tork kaybı vardır. Bu kayıp mekanik olabileceği gibi , motorun sargılarının kavrulması sonucundada olabilir. Motor dönmediği zaman sürücüsünün üzerindeki hata koduna bak. Motor besleme uçlarını ölç , bunu yaparken motor besleme uçlarını sürücüden ayır. Bütün baktığın yerler sağlam ve sorunsuz ise motor kazanç ayarlarına bakman gerekirki bunun için profesyonel bir yardım alman iyi olacaktır. Bu arada motorun ve sürücünün markası modeli nedir? Fanuc oi-tc sistemde genellikle alfa serisi motorlar kullanılır ama üretici taret motoruna fanuc takmamışta olabilir.

Kolay gelsin...
 
Bu magazini çeviren değil hareketli takımlara hareket veren Fanuc marka AC Servo motordur. Sürücü herhangibir hataya geçmiyor öle bekliyor elimle yardımcı olduğumda hareket etmeye başlıyor ve ayrıca motora biraz elimle güç uyguladığımda motoru durdurabiliyorum.
 
arada kaplin,kayış vs. gibi elemanlar varmı.kaplin sığırıyor olabilir.ayrıca deniz 77 nin dediği gibi motoru ve motora giden kabloları kontrol et,gerçi mutlaka etmiş olman lazım ama,sürücüden motora giden kabloda voltaj kaybı varmı ona bak..
 
Deviri ekrandan görmen gerekiyor. Ekranda ve sürücü üzerinde hata mesajı gelmiyorsa Muhtemelen sistem motorun döndüğünü görüyordur. Muhtemelen aradaki aktarma sisteminde bir problem vardır fakat öyleysede yüke bindiğinde normal bir tepki almıyorsundur. Elle dönderdikten sonra sistem çalışıyormu ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst