scada yardım

sefaxxxxx

Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
194
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba
Soğutucu bir sistem için test makinası hazırlanacak.Test makinasında plc olarak siemens s7 300 plc kullanılacak.Soğutucu sistemde 13 adet farklı kompresör kullanılıyor.Test ekranından kompresör tipi soğutucu gaz tipi vb. bilgiler seçildikten sonra test ekranından giriş sıcaklığı çıkış sıcaklığı kompresör basıncı vb bilgiler okunacak. Toplamda 13 adet farklı kompresör var. Ve her kompresör için de girilmesi gereken 9 adet değer var.Ben Scada ekranından kompresör tipini ve soğutucu gaz tipini seçtiğimde kompresör tipine göre değerler okunacak.Şimdi benim sorum şu:Ben her kompresör için girilmesi gereken bilgileri plc ye ayrı ayrımı girmem gerekiyor.Yoksa scada da bu işlem reçete özelliği ile çözülebilir mi?
Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tek tek girmek yerine bir reçete kullanman daha kullanıcı olacaktır.
 
Ancak ölçülen sıcaklık basınç değerinin karşılığını tablodan nasıl çıkışa aktaracağımı çözemedim.Ölçülen sıcaklık ve basınç bilgilerine göre tablodaki kapasite bilgilerini çıkışa aktarmam gerekiyor.İşin zor tarafıda tablodaki değerlerin formülünün olmaması.Formül olsa girişten okunan bilgileri çeşitli işlemlere tabi tutarak sonucu hesaplarım ama burda öğle bir şansım yok.Tablodaki değerlerin tek tek girilmesi gerekiyor.Reçete özelliğinde benim girmiş olduğum bu değerler belirli şartlar sağlandığında çıkışa aktarılabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst