Scada Hakkında Teknik Bilgi

KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar, şimdiye kadar Scada sisteminde kullandığım en iyi yazılım WİNCC / Reliance SCADA/

P-Tech introduces P-EASY radio modem (tüm protokolleri destekliyor)

... Çok rahat kullanılabilir programlar bunlar. 15 yıllık tecrübemde birçok otomasyon projelerinde yer aldım fakat hayat şimdi çok daha kolay.
Ekipmanlar gittikçe iyi bir yol alıyorlar ve buda hiç uğraştırmadan hayatımızı kolaylaştırıyor....

Selamlar
 
WİNCC 7.0 scada proğramının programı açtımda passoport ( şifre ) değişikliliği nasıl yapılıyor bilğilerinizi paylaşırsanız sevinirim.TEŞŞEKKÜRLE.
 
arkadaslar scada ile ilşgili olarak elinde ayrıntılı döküman olan varsa paylasabilirmi internetten bi arastırma yaptım ama ayrıntılı bilgi veren bi site bulamadım....
 
Arkadaşlar Uzaktan Takip ile ilgili alıp deneme yapabileceğim bir ürün tavsiye edebilir misiniz ?
 
scada yazılımı yapmaya yeni başladım.İnternette citect scadayla ilgili videola buldum.Örnek proje yapımıyla ilgili.Kendi bilgisayarımızı PLC gibi gösterip yazdıklarımızı test edebileceğimiz söyleniyo.Ancak videodakinin aynısı bir proje yaptığımda compile yapıyorum "0" hata vermesine rağmen projeyi run yapamıyorum..Sanırım scada programı ile bilgiyar arasında bağlantı kuramadım.Çünkü örnekte seçiçlen plc yanında ethernet yazıyor.Ancak bende ethernet kartı yok.Diğer seçeneklerdede denedim ama olmadı yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkür ederim
 
hadi bende yeni başlayacağım scada yazılımına neler önerirsin? şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst