s7300 ile sew mdx61b sürücünün profibus üzerinden hız kontrolü

sew in destek kısmı gayet güçlü çeşitli pdf ler var. eğer üst bytelar değişmiyorsa değişken tipini değişken uzunluğuna göre değiştirmeyi dene 32 bitlik değişkenler kullanmayı denemelisin
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
1 adet 315-2ah14 cpu
1 adet mdx61b sew sürücü
1 adet dfp21b profibus kartı
Bana basitçe profibus üzerinden çalışmasını ve hızı kontrol etmek için yapmam gerekenleri söylerseniz iyi olur.Daha önce dediğim gibi 25hz 'e kadar hız artışı ve düşüşü oluyor , start - stopta oluyor.Ama çalışan bir uygulama verirseniz yada tarih ederseniz 25hz üstüne neden çıkmadığını anlamış olacağız.
 
bu start stop kontrolünü ve hız değerini nereye yazıyorsunuz sürücü içinde.
 
sew sürücülerde kullanabileceğimiz halihazırda uygulamalar mevcut. uçar destere vs birde genişletilmiş bus pozisyonlama var, sensör tabanlı pozisyonlama var . bunların türkçe olarakda pdfleri var kurulumu anlatan. fakat bunlar da prosesinize uygun değilse ipos pozisynlama ve akış kontrol kısmı var. istediğiniz gibi giriş çıkış tanımlayabildiğiniz ve programlama yapabildiğiniz. bunu movitools un compiler kısmından yapabilirsiniz. sizin prosesinizde pozisyonlama olacak mı ?
 
Bana sadece mdx61b sürücünün profibus üzerinden start-stop ve hızı artırıp azaltmayı nasıl yapmam gerektiğini basitçe anlatacak kimse var mı ? enkoder yok.pozisyonlama yok.Basitçe start-stop ve 50 hz 'er kadar hızlanma sağlatacak basit bir program yada anlatım gerekli bana.Lafı dolandırmadan şu söyle yap kardeşim çalışır diyen varsa yardımcı olsun.
 
0-4000 ,4000-8000 , 8000-16000 ,16000-32000 arası tüm değerler 0hz-25hz aralığına denk geliyor.
Bunları düşündük herhalde.Değişen bir şey yok.Çözüm yolu gösterecek kimse yok .Ne güzel...
 
sorun hala devam ediyor sürücü 25 hz 'in üstüne çıkmıyor.Yardımcı olacak bir arkadaş lazım.
 
Siz'e Linkler verdim ve yollar gösterdim.Eğer onları zahmet edip okusaydınız ve uygulasaydınız sorununuz çözülmüş olurdu.Sırf hırsımdan ve kabalığınıza bir iyi niyet cevabı olsun diye agzınıza pişmiş bir armut ikram edeceğim....>[Hz]=>[rpm]
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,961
Kullanıcılar
450,211
Son üye
gurdal35

Yeni konular

Geri
Üst