S7-300 Mühürleme Problemi

chiave

Üye
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba herkese. simatec s7300 üzerinde bir proje hazırlıyorum. yalnız çok basit bir mühürleme işlemi gerçekleşmiyor. yeni çalışma açtığımda her hangi bir mühürleme, ladder çizdiğimde çalışıyor. yazdığım diagramda çıkışın kontağı enerjilenmiyor. program yazmada yeniyim. eminim gözden kaçırdığım bir şey vardır. önerilerinizi bekliyorum.

iyi akşamlar.

111.png
222.png
333.png
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
projende başka bir yerde kullanılıyor olabilir. bir de aynı çıkışı mesela (Q0.0) yine başka bir networkte yine çıkış olarak kullanmışsan yapabilir.
 
resim 1 ve 2 den anlaşılacağı üzere Q0.1 çıkışını iki farklı yerde kullanmışsın. bir çıkış sadece 1 yerde kullanılır.(çıkış olarak)(set ve reset istediğin kadar)
 
Yzadığın network 3 den aşağıda bir yerde kesinlikle Q0.1 of yapmışsındır,ya bir seri kontak açmış veya resetlemişsindir,anlık görüntü sizi yanıltmasın bakdığınız noktada enerjili görülen q0.1 aslında enerjisizdir,similatör kullandığınız için farketmiyorsunuz,gerçek plc de fiziksel olarak çalışmadığını görürdünüz.

bir üsteki taner.bayır 'ın ifadesi Siemes plc için doğru değil gerek kontak gerekse set reset olarak ,bir çıkışı yada hafıza merkerini istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,457
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst